Greg Popović: Tramp idiot koji se krije u podrumu Bele kuće

Košarka 01. jun. 202021:28 > 23:50
Podeli:
Greg Popović Foto: EPA-EFE/WU HONG

Greg Popović, legendarni trener San Antonija, kritikovao je Donalda Trampa, predsednika SAD, za nedostatak liderstva, nazvavši ga poremećenim i ludim zato što nije učinio ništa za ujedinjenje zemlje.

„To je neverovatno. Da Tramp ima mozga, čak i da je 99 odsto ciničan, izašao bi i rekao nešto da ujedini narod. Ali njega nije briga za zbližavanje ljudi. Čak i sada. Tako je očajan. Sve ovo govori o njemu, Gleda samo svoju korist. Nikad ne razmišlja o opšte dobru. Takav je stalno bio“, rekao je Popović u razgovoru za „The nation“ povodom Trampovog ćutanja o ubistvu Džordža Flojda koje je potreslo SAD i iniciralo ogromnu reakciju cele nacije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tako je jasno šta treba da uradi. Predsednik treba da izađe i jednostavno kaže: Crni životi su važni. Samo da kaže te reči. Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da utiša malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ludilo. Ali to je nije do Trampa. Sistem mora da se promeni. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali on ne može ništa da učini da nas okrene u pozitivnom smeru jer nije vođa.“

Popović je zgrožen ponašanjem Trampa u vremenu kada Amerikanci moraju da budu ujedinjeni u znak solidarnosti sa afroameričkom zajednicom.

„On nije osoba koja samo deli, on razara. Ako si u njegovom prisustvu, umrećeđ. On će te pojesti živog u sosptvenom interesu. Iznenađena sam što imamo vođu koji ne može reći ‘Crni životi su važni’. Zato jer se skriva u podrumu Bele kuće. On je kukavica koja beži. Zapravo, mislim da je najbolje ignorisati ga. Ne može ništa da učini da ovo bude bolje zbog onoga što je on poremećeni idiot“, objasnio je legendarni stručnjak koji je pre nego što je seo na trenersku klupu pet godina služio u Ratnom vazduhoplovstvu SAD.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar