Greg Popović Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pomeranje Olimpijskih igra u Tokiju za 2021. godinu izazvaće određena pomeranja na listama učesnika. Ali, jedno neće. Greg Popović će, kako je dogovoreno još pre tri godine, voditi SAD na putu do odbrane zlata.

To je zaključak sastanka legendarnog trenera i Džerija Kolanjela, generalnog direktora američke reprezentacije.

“Obaveze preuzete za 2020. godinu i dalje su prisutne. Svi smo posvećeni tome. Važno je da se suočimo sa svim nepoznanicama i ovim virusom. I ovo će proći, pa ćemo da se vratimo za dobrobit svih”, rekao je Kolanjelo za ESPN.

Ranije ove godine Kolanjelo i Popović su objavili preliminarni spisak od 44 igrača na kome su bile zvezde poput Lebrona Džejsma, Stefa Karija, Kavajia Lenarda, Džejmsa Hardena, Kevina Durenta…

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, spisak je sada pod upitnikom jer se ne zna da li će i kada NBA nastaviti sadašnju sezonu, a nije ni određen tačan datum Igara u Tokiju. Prošle nedelje je komesar NBA Adam Silver rekao da je moguće da kalendar Lige u budućnosti redovno zalazi u letnje mesece.

“Pratićemo lidera. Moramo da sačekamo da vidimo kako je sve postavljeno, pa ćemo da napravimo prilagođavanje. Naši igrači su prvo NBA igrači”.

Reprezentacija SAD je, pre odlaganja Igara, trebalo da odigra egzibicione mečeve u Las Vegasu, San Fransisku i Šangaju.

“Lakše je NBA termine promeniti verbalno nego uraditi. Postoji mnogo logistike i ugovora koje sada treba odraditi. Slično je i za Olimpijske igre”, završio je Kolanjelo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram