Nikola Dašic; Foto: Grad Kragujevac

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić najoštrije osuđuje ponašanje trenera mladih košarkašica Radničkog, Branka Zečevića, koji se, kako se navodi u saopštenju, drznuo da ne samo verbalno nego i fizički napadne mladu košarkašicu.

„Zgrožen sam nasiljem trenera, koji je odmah procesuiran“, rekao je Dašić i u saopštenju se zahvalio svima koji su reagovali na skandalozno ponašanje trenera, a posebno Igoru Juriću i srpskom olimpijcu Čabi Silađiju.

PROČITAJTE JOŠ

U saopštenju povodom video klipa na kome se vidi kako trener mladih košarkašica verbalno i fizički maltretira jednu devojčicu, gradonačlnik Kragujevca je rekao da je grad preuzeo sve korake u skladu sa zakonom, te da je trener Branko Zečević suspendovan, kao i da će nakon suspenzije dobiti otkaz.

Kako se navodi, Dašić je razgovarao sa majkom devojčice i uverio je da će grad učiniti sve da se nasilje nad decom nikada ne ponovi.

Gradska većnica za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Gordana Damnjanović, organizovala je sastanak sa roditeljima i decom iz celog tima. Ona je uz prisustvo stručnog lica održala predavanje o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja prema deci i mladima. Poručila je mladima da međusobno imaju više razumevanja i tolernacije i da ne ćute ili trpe bilo kakvo nasilje.

U saopštenju se navodi se da će Grad Kragujevac uputiiti inicijativu Ministarstvu omladine i sporta za izradu posebnih protokola kad je reč o sportu.

BONUS VIDEO Smailagić se povredio, šepao, pa odbio da izađe iz igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar