Foto: Tanjug / AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Los Anđeles Kliperse u Stejpls centru sa 105:90 u nedelju uveče.

Golden Stejt je odigrao veoma dobro ponajviše zahvaljujući Stefu Kariju, koji je ubacio 33 poena, skoro trećinu u svom timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski krilni centar Nemanja Bjelica nije imao svoju zapaženiju rolu u pobedničkom sastavu, već je samo mogao da gleda šou svog saigrača sa pozicije pleja.

Voriorsi su meč rešili u drugom poluvremenu, ponajviše u četvrtoj četvrtini, u kojoj su otišli na 14 poena viška serijom 7:0 i do kraja su nastavili da se odlepljuju.

Kari je pored 33 postignuta poena imao i pet skokova i po šest ukradenih lopti i asistencija. Oto Porter Džunior je imao 18 poena, Džordan Pul 17, a Endrju Vigins još 12.

Bjelica je doprineo svom timu sa dva poena za 12 minuta. Imao je i dva skoka i asistenciju. Kada je reč o Klipersima, kod njih je Pol Džordž bio najefikasniji sa 30 poena.

Erik Bledso i Markus Moris su ubacili po 13 poena, a svi ostali su imali manje od deset. Kari je u ovom meču oborio i rekord po broju utakmica potrebnih da bi u sezoni stigao do stotinu trojki.

Ovo mu je bila 19. utakmica sezone, a prethodna dva rekorda takođe drži Stef kada mu je bilo potrebno po 20 mečeva.

Voriorsi sada zauzimaju prvo mesto zapadne konferencije sa skorom od 18 pobeda i dva poraza, dok su Klipersi u istoj konferenciji na petom mestu sa 11 pobeda i devet poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Aplauz beogradske publike u Pioniru za Svetislava Pešića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar