Golden Stejt Voriors
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez)

Bili jednom Golden Stejt Voriorsi, višestruki šampioni NBA lige... I kako ovo nije bajka, nužno ni kraj nije srećan. Sakramento je zagorčao sezonu "ratnicima" pobedom sa 118:94 kojom ih je poslao na prerani odmor. Već u aprilu.

Mnogi su postavili pitanje da li je došao kraj poslednje prave NBA dinastije i da li će uslediti potpuna rekonstrukcija Golden Stejta.

PROČITAJTE JOŠ

Stef Kari je postigao 22 poena (8/16 iz igre, od toga 3/7 za tri poena) uz četiri skoka i dve asistencije, ali je problematičan bio učinak čoveka koji je bio košarkaški ubica i bez driblinga.

Klej Tompson je odigrao možda i poslednji meč u dresu „ratnika“, a završio ga je bez ijednog poena. Stigao je do četiri skoka i jedne asistencije za 31 minut na parketu i promašio je svih 10 pokušaja iz igre, od toga 0/6 za tri.

Po izlasku sa terena kao da je žeo sve da upije, da zapamti taj trenutak za večnost. Osvrtao se, gledao ka tribinama, stao i uživao u trenutku. Koliko god da je težak, možda je poslednji u kom je bio igrač Golden Stejta.

Možda je ovo definitivni pokatelj da će Kris Pol završiti karijeru bez šampionskog prstena, ali i da Drejmondu Grinu nije mesto u svlačionici kada je već takav nasilnik prema svim saigračima…

Sakramento će sada igrati meč sa Pelikansima (poraženi od Lejkersa sa 110:106), a pobednik će kao nagradu dobiti – plej-of seriju sa Oklahomom. Sakramento želi da drugu godinu zaredom nastupi u plej-ofu nakon što je 16 godina bio bez postsezone.

Treći put u prethodnih pet sezona Golden Stejt neće igrati plej-of, a dva puta je eliminisan u plej-in turniru.

Kigan Marej je postigao 32 poena uz devet skokova u pobedi Sakramenta, a pratio ga je Dearon Foks sa 24 poena.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar