Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Sprema se ozbiljan napad na titulu

Golden Stejt Voriosi ovog leta odlučili su se da ozbiljno pojačaju tim, pa su umesto Džordana Pula doveli Krisa Pola, a sada se ekipi pridružio i Usman Garuba.

Spekulisalo se dugo da bi Garuba mogao da se vrati u Evropu, jer se u NBA nije baš najbolje snašao, ali je sa Voriorsima potpisao dvosmerni ugovor i dobiće šansu da zablista u pohodu na titulu.

Garuba je draftovan 2021. godine kao 23. pik od strane Hjuston Roketsa koji su ga prosledili u NBA G ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je na minulom Mundobasketu imao prosek od 8,2 poena na meču, te je uhvatio dobar zalet za nastup u NBA, dok je ekipi Golden Stejta baš falio neki visoki igrač.

Trener Stiv Ker sada se nalazi na slatkim mukama, a nedavno je izrazio i svoje oduševljenje Krisom Polom.

„Zaista mi se sviđa Kris (Pol) jer voli telefonske pozive, a ne poruke. Dakle, Kris je stara škola. On želi da razgovara. Imali smo četiri ili pet sjajnih razgovora ovog leta. Sećam se da sam ga pre nekoliko godina povukao u stranu nakon što nas je pobedio u Finiksu, a ja sam mu rekao koliko se divim njemu i njegovoj konkurentnosti i njegovoj košarkaškoj inteligenciji. Očigledno da smo imali mnogo bitaka tokom godina. Imali smo jednu zajedničku utakmicu, Ol-star 2015. i sećam se da je preuzeo igru u poslednjih pet minuta, i naš tim je pobedio. Biće zabavno trenirati tog momka. Oduševljen sam zbog toga. On je jedan od najvećih takmičara koje sam ikada video. Njegovo vladanje igrom, način na koji kontroliše akciju. Njegovi timovi imaju tendenciju da organizuju sjajan napad za napadom. On shvata šta donosi pobede“, rekao je Ker.

Američki trener još uvek nije odlučio ko će mu igrati u prvoj petorci, pošto pored Pola, Tompsona i Karija ima i igrače kao što su Grin, Luni, Vigins…

„Da, u suštini imamo šest startera, kako ja gledam na to, a samo pet može da počne svake večeri. Tako da još nisam odlučio šta ćemo da radimo. Želim da vidim trening kamp. Probaću različite kombinacije. Očigledno će svih šest momaka igrati dosta minuta. Ali znate, ako želimo da ovo uspe, onda svi to moraju da prihvate bez obzira ko počinje, a ko ne. Funkcioniše samo ako ceo tim prihvati. Poznajem ove momke dobro. Poznajem njih petoricu zaista dobro i upoznajem Krisa. Jedina stvar koju znam o svima njima je da žele pobedu više od svega. Oni su neverovatno konkurentna grupa i uveren sam da ćemo to shvatiti i da će momci prihvatiti i pronaći način“.

PROČITAJTE JOŠ:

Narednog leta mu ističe ugovor, ali ne brine zbog te situacije.

„Osećam se sjajno u vezi sa svojom pozicijom ovde. Želim da budem ovde. Znam da me Majk (Danlivi) i Džo (Lakob) žele ovde, pa sam uveren da će se nešto uraditi. Ali nisam pod stresom o tome uopšte. Znate, ja sam savršeno sposoban da treniram bez obzira da li mi je preostala još jedna godina ili dobijam produženje. Nema razlike. Ali u očekujem da ostanem ovde“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar