Markus Erikson (levo), foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Povrede su ga odvojile od terena, prolazi kroz težak period u životu

Markus Erikson je pre samo nekoliko godina bio jedan od najboljih šutera u Evropi, ali poslednji nastup upisao je još 2022. godine.

U januaru te godine se povredio, propustio je celu sezonu, a još uvek nije jasno kada će se vratiti na teren.

PROČITAJTE JOŠ:

Švedski košarkaš dobio je poverenje čelnika Albe, koji su odlučili da mu produže ugovor, iako se ponovo povredio i verovatno će propustiti dobar deo ove sezone.

„Umalo da se vratim krajem prošle sezone. Dobro sam se osećao, trenirao sam jedan čitav mesec sa ekipom. Međutim opet sam povredio koleno i morao sam na operaciju ovog leta. Mnogo možeš da naučiš o sebi u tim teškim situacijama. Najpre sam baš imao probleme jer nisam mogao da igram košarku. Nikad nisam radio ništa drugo. Važno je da vodiš računa o mentalnom zdravlju jer to pomaže u oporavku“, rekao je Erikson.

Šveđanin i dalje ne želi da odustane, ima 29 godina i nada se da će uskoro na parket.

„I dalje imam nekad loše dan, ali prerano mi je da odustanem. Hoću da igram opet. Nemam neki plan, veoma je teško reći kada ću se vratiti. Dan po dan, nedelja po nedelja…“, dodao je Erikson.

Sportski direktor Albe Himar Ojeda istakao je da klub jedva čeka da se Markus vrati na teren.

Mentalno zdravlje je sve češća tema u profesionalnom sportu, a Erikson je samo jedan od primera onih koji se neretko suočavaju sa mentalnim problemima i odlučili su o tome javno da pričaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar