Dejan Majstorović (desno), Foto: FIBA.com

Pokazali zašto su najbolji!

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 pobedila je Letoniju sa 22:17 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Belgiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Poljska – Belgija.

Od samog početka meča viđena je žestoka borba, a Letonci su postigli dva brza koša za vođstvo 1:2.

Prvu dvojku na meču pogodio je Stojačić za prednost našeg tima 4:3. Letonci su nakon toga vezali nekoliko promašaja, a Majstorović je najpre promašio zicer, ali se ubrzo ispravio za 5:3.

Letonija se nije predavala, ali je Stojačić postigao četiri od narednih pet poena našeg tima, uključujući i jedno zakucavanje za prednost 10:7.

Problemi za Srbiju dogodili su se nakon što su naši reprezentativci ispunili veliki bonus, pa su Letonci nešto lakše mogli da dođu do poena sa penala.

Lasmanis je počeo da pogađa i dvojke i to iz driblinga, dok je Miezis ubacio težak šut preko ruke iz okreta. Stojačić i Vasić su odgovorili penalima i polaganjem za 14:14.

Možda i ključne poene na meču postigao je Vasić pošto je poentirao uz faul, a potom pogodio i oba penala. Međutim, ponovo je Lasmanis izvukao svoj tim i poravnao na 17:17.

U tim trenucima loptu je u svoje ruke uzeo Majstorović, koji je apsolutni junak utakmice. Najpre je pogodio „dalekometnu“ dvojku, a potom je iznduio i faul za dva penala.

Mogao je sa njima da reši utakmicu, ali je ipak bio polovičan, da bi Srbija dobila novi napad. U njemu se Majstorović digao na šut za dva i pogodio, te Letonce “ sa kusurom“ poslao kući.

Srbija - Letonija 22:17

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar