Foto: Starsport

Džejms Gist je u Partizanu postao jedan od najboljih centara Evrolige, potom je igrao i za Crvenu zvezdu, ali su navijači crno-belih ipak ostali u nešto boljem sećanju.

PROČITAJTE JOŠ...

O tome svedoči i njegovo gostovanje u emisiji „The field of 68“, tokom kog je evocirao uspomene na period u crno-belom dresu:

„Bilo je to protiv Makabija. Došao sam u dvoranu dva sata ranije. Već je bila puna. Nisam razumeo šta pevaju, ali sam čuo sve uprkos tome što sam imao slušalice. Toliko je bilo glasno da sam zaboravio sa kim igramo. Zapitao sam se da li sam spreman za to?“, rekao je Gist na početku.

Potom je nastavio sa podjednakim entuzijazmom:

„Kada su najavljivali igrače, cela dvorana je postala sve glasnija i glasnija, a onda je u jednom trenutku sve postalo crno-belo. Stao sam i gledao oko sebe u neverici. Nikada nisam video ništa slično. Izgubili smo, uprkos svemu, i to smo baš izgubili. Trener je posle utakmice vrištao na nas, a navijači su ostali u dvorani i još uvek pevali“, dodao je.

No, pravo iznenađenje usledilo je po završetku meča:

„Nakon nekog vremena, rekao nam je da trener želi da odemo nazad na teren, što me je iznenadilo. Pola sata po završetku utakmice svi su još uvek tu, i dočekali su nas aplauzom, iako smo izgubili 20 razlike. Čoveče, razmišljam, ovo je duboko. Saigrači su mi pričali šta pričaju, recimo „Volimo vas, bodrićemo vas bez obzira na sve. Samo igrajte jako“. Bili su svesni da je Makabi jak i da ćemo teško pobediti, ali svejedno su bili tu da pokažu ljubav… Kad sam posle utakmice otišao u klub, razmišljao sam kako nikada nisam video ništa slično“, zaključio je aktuelni centar Bajerna iz Minhena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar