Foto: KSS

Košarkašice Srbije protiv Francuske igraju finale Evropskog prvenstva u nedelju u 21.00, posle trilera sa Belgijom.

PROČITAJTE JOŠ

Malo je nedostajalo da Srbija ostane bez finala zbog neverovatne greške, ali je sreća pogledala naše košarkašice.

Šut Belgijanki za pobedu ipak nije bio brži od sirene, a nalet adrenalina posle ovakvog epiloga, može biti samo dodatni impuls za finale protiv favorizovane Francuske.

Marina Maljković je već napomenula da je Srbija izbacila Belgiju, srpskoj sportskoj javnosti je dobro predočila o kakvoj se ekipi radi.

„Ogromne praznine posle dve izuzetno stresne utakmice, pune raznih emocija, gde je bilo potrebno da prevaziđemo sebe. Krivo mi je jer ljudi u Srbiji ne znaju kakva je košarka u Belgiji, da smo mi sada dobili tim koji je malo bolji od nas. Uprkos nekoj igri, koja u većini utakmica nije bila onakva kakva bi trebalo da bude, kako smo se dogovorili, ali, na kraju su odradile ono što je trebalo, što smo se dogovorili i dobili smo utakmici“, rekla je Marina Maljković posle trilera, uoči finala koje će se igrati uz prenos na RTS 1.

Njene izabranice prošle su kroz emocionalni „rolerkoster“, a Tina Krajišnik najbolje je opisala ključne momente.

„Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovde, koliko sam ponosna na sve devojke, na stručni štab. Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobedilo to što smo imali su sebi. Sve je moguće u finalu i treba da verujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Verujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne.“

Francuska će biti izazovan rival, ali je i Srbija svoje adute pokazala izbacivši Španiju na njenom terenu, zatim i Belgiju.

Zato nema čega da se plaši protiv Francuske, iako ima negativan učinak na Evropskim prvenstvima.

Od Francuske smo gubili na Eurobasketu 2007, 2013. i 2017. godine, ali se pamti i naša pobeda iz 2015. godine, i to baš u finalu.

Tada je bilo 76:68 za Srbiju i ekipa Marine Maljković osvojila je šampionsku titulu u Budimpešti, tada je Ana Dabović ubacila 25 poena.

Neka se istorija ponovi!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare