Foto: fiba.basketball

Srbija pred krcatim "Čairom" igra za bitnu pobedu

Košarkaši Srbije od 21 čas u niškom „Čairu“ dočekaće selekciju Belgije u utakmici šestog kola A grupe prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dve reprezentacije imaju identičan učinak 3-2, dok je lider Letonija sa 4-1 uoči druge faze kvalifikacije gde se pravi nova grupa sa Velikom Britanijom, Turskom i Grčkom.

PROČITAJTE JOŠ

OVaj meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na Sport klubu 2, asve detalje na sajtu Nova.rs

„Informacija da su skoro sve ulaznice rasprodate je najbolja vest otkad sam ponovo selektor. Samo da imate informaciju, igrali smo u Rigi protiv Letonije pred 11.500 gledalaca, a u Beogradu je bilo 2.300 ljudi, izjavio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije u NIšu.

Ova utakmica sa Belgijom, kao i svaka u kvalifikacijama, je veoma važna. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo, dodao je selektor.

„Nama je taj kontinuitet ekipe ugrožen. Ako uporedimo mečeve protiv Letonije u Beogradu i tamo, važno je da kažemo da su tokom tog perioda kroz ekipu prošla 23 igrača. Nikakav kontinuitet ne postoji, osim što je trener imao priliku da ih upozna. To je alarmantna situacija, kao što je alarmantna i situacija u kojoj se nalazi srpska košarka“, rekao je Pešić.

Podrazumeva se da će pobeda protiv Belgije biti imperativ, i da bi „orlovi“ sa skorom 2-2 u drugoj rundi zadržali šanse za plasman na Mundobasket. U protivnom, još jedna senzacionalna pobeda Belgijanaca, znatno bi suzila put Srbiji ka SP.

Rivali Srbiji biće Grčka, Turska i Velika Britanija, s obzirom na to da je Rusija zbog dobro poznatih dešavanja diskvalifikovana iz kvalifikacija. Samim tim, FIBA je odlučila da se u drugoj fazi brišu mečevi sa poslednjom selekcijom u grupi, a u našem slučaju to je Slovačka, koja za sada ima svih pet poraza.

U novoformiranoj grupi, plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće tri prvoplasirane selekcije, prednost će u startu imati Grčka i Letonija.

Ove dve selekcije će sigurno u narednu rundu ući sa skorom od tri pobede i jednog poraza, dok bi Srbija mogla u najboljem slučaju da ima 2-2.

Utakmica možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar