Foto: EPA-EFE/Andreu Dalmau

Pau Gasol i zvanično je promovisan u pojačanje košarkaškog kluba Barselona.

Gasol je za Barselonu potpisao još krajem februara, ali je tek mesec dana kasnije po prvi put izašao u javnost u dresu katalonskog velikana.

„Nisam isti kao pre 20, niti kao pre 10 godina, ali nadam se da ću moći da pomognem klubu. Ambicija je uvek ista“, rekao je Gasol na početku predstavljanja.

PROČITAJTE JOŠ...

On se u Barselonu vratio dve decenije nakon što je otišao, a vratio se sa jednim ciljem – da osvoji Evroligu:

„Nadam se da ću moći da pomognem klubu, pošto je to jedini trofej koji mi nedostaje“, rekao je jedan od najboljih Evropljana u istoriji NBA lige.

Što se tiče povratka na teren, Gasol, koji je poslednju zvaničnu utakmicu odigrao pre više od dve godine (10. marta 2019. godine u dresu Milvoki Baksa protiv San Antonio Sparsa), još uvek nije siguran kada će se to dogoditi:

„Trening je dobro prošao. Videćemo da li će ove nedelje biti poznato kada ću zaigrati, ali se nadam da ću uskoro. Cilj mi je da pronađem svoj ritam, kako bih mogao da odigram bar nekoliko kvalitetnih minuta“, rekao je Gasol.

Kako je do kraja sezone u Evroligi ostalo još četiri meča za ekipu iz Španije, moguće je da Gasol zaigra bar nekoliko minuta na poslednje dve, protiv Fenerbahčea 2. ili Bajerna 9. aprila.

Barselona je jedini tim u Evroligi sa manje od 10 poraza, trenutno su prvi sa skorom 22-8 i predstavljaju prve favorite za titulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar