Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Odigrane su utakmice poslednjeg, 34. kola, a uprkos tome što je takmičenje završeno, još uvek nije poznato ko će sve zaigrati u plej-ofu.

I pre nego što su košarkaši izašli na parket kako bi odmerili snage u poslednjih 40 minuta bilo je jasno da će ostati „znak pitanja“ između Valensije i Zenita, s obzirom na to da je meč 6. kola ova dva tima odložen, pa će biti odigran naknadno.

PROČITAJTE JOŠ...

Zenitu su bile neophodne dve pobede, a nakon susreta između ruskog tima i „ponosa Izraela“ čini se da su Rusi ipak znatno bliži tom poslednjem, osmom mestu. Nakon ubedljive prve četvrtine (25:15) Rusi su dopustili Makabiju da priđe na sedam poena minusa u drugoj, ali je u trećoj deonici ponovo usledila sjajna četvrtina za +18, pa je pobednik bio rešen pre ulaska u završnih 10 minuta.

Ostin Holins sa 15, Vil Tomas sa 11, te Kevin Pengos sa 13 su predvodili Zenit, dok je kod Makabija Tajler Dorsi ubacio 15.

Barselona je prvi meč po povratku Paua Gasola obeležila porazom od Bajerna 82:72, uz devet poena nekadašnjeg šampiona NBA lige. Po 12 poena ubacili su Vesterman i Bolmaro, dok je Brendon Dejvis dodao 11 kod poraženog tima. Kod pobednija Džejlen Rejnolds je bio sjajan sa 26, Boldvin je dodao 18, a Vladimir Lučić 14.

Efes je poražen od Armanija sa 98:75 u za turski tim rezultatski nevažnom meču, s obzirom na to da su već obezbedili treću poziciju, pa je presudila veća želja za pobedom od strane tima iz Italije. Ključne su bile prva i treća četvrtina, u kojima su Italijani ubacili po 29 poena a oba puta primili manje od 20, i na kraju zabeležili pobedu koja im je donela četvrtu poziciju.

Šilds sa 19 i Panter sa 18 su predvodili tim iz Milana, kod Efesa su Boboa sa 15 i Singlton sa 12 bili bolji od ostalih, dok je Vasilije Micić ubacio osam poena.

Iako je ligaški deo završen, još uvek nisu poznati svi učesnici plej-ofa, kao ni pozicije sa kojih će nastupiti ekipe, pa će tek nakon odigravanja mečeva Zenit – Panatinaikos (12. april) i CSKA – Panatinaikos (14. april) biti poznata kompletna tabela učesnika i spisak parova.

Zasad, poznata su dva para, pa će tako Efes odmeriti snage sa Real Madridom, dok će Armani imati prednost domaćeg terena protiv Bajerna iz Minhena.

Evroliga, 34. kolo

Rezultati

Petak

Zenit – Makabi 86:69

Olimpijakos – Himki 82:75

Armani – Efes 98:75

Barselona – Bajern

Četvrtak

CSKA Moskva – Asvel 88:70

Žalgiris – Panatinaikos 93:78

Fenerbahče – Real Madrid 67:93

Alba – Crvena zvezda 81:58

Valensija – Baskonija 86:81

Sofascore/Ptsc

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar