Foto: FIBA

Košarkašice Francuske osvojile su titulu prvaka Evrope u uzrastu do 20 godina.

One su na Evropskom prvenstvu pobedile Letoniju u finalu kontinentalnog takmičenja sa 85:59 (29:11, 18:13, 18:19, 20:16).

PROČITAJTE JOŠ:

Već u prvoj četvrtini su Francuskinje pokazale ko je dominantniji tim i na sličan na koji su Špankinje pobedile našu reprezentaciju Srbije u borbi za bronzu, tako su igračice Francuske odigrale prvo poluvreme finala.

Posle 20 minuta su imale ubedljivu prednost koja kasnije u tesnijoj trećoj i četvrtoj četvrtini nije dovođena u pitanje.

Najbolja je u meču za zlato bila Karla Leite sa 20 poena u dresu Francuske, Ines Debroa je ubacila 18 poena i imala je sedam asistencija, Sara Roumi je doprinela sa 12 poena, Luis Preno sa 11, a Umu Dijariso sa 10 poena i sedam skokova.

U poraženom timu je jedna od dve igračice sa više od deset poena bila Vanesa Jasa i imala je 17 postignutih poena.

Isto toliko je ubacila i Luiz Sila, koja je sa 8/10 bila gotovo nepogrešiva u šutu iz igre. Njenom timu to nije pomoglo protiv nadmoćnih Francuskinja, koje su u polufinalu pobedile Španiju.

Upravo je Španija u nedelju popodne demonstrirala silu nad Srbijom, pa je sa 94:36 obezbedila bronzanu medalju, dok je Srbija na kraju završila kao četvrta.

Uteha za naš nacionalni tim je činjenica da je Dunja Zečević zaradila mesto u idealnoj petorci šampionata uz Karlu Leite koja je proglašena najkorisnijom igračicom turnira, Vanesu Jasu iz Letonije, Nou Moro iz Španije i Matilde Vilu iz Italije.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar