Foto: AP Photo/Jack Dempsey

U danu kada se penzionisao Karmelo Entoni, Nikola Jokić može da ga nadmaši. A vi sve to možete da ispratite sa nama i uživo na Nova.rs čitate šta se dešava u četvrtom meču finala Zapada NBA lige od 2.30.

Entoni je posle 19 godina u NBA ligi rekao da je dosta, svestan da više nema ni snage, ni mogućnosti da se bori za šampionski prsten.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolje godine proveo je tokom osam sezona u Denver Nagetsima i još šest u Njujork Niksima. Igrajući u Koloradu pod brojem 15 napravio je sebi ime i pokazao da je superstar.

Kada je došao u Njujork, uzeo je broj 7, jer je 15-ica tamo već povučena iz upotrebe, te zbog toga što se njegov sin Kajan rodio sedmog marta. Osim toga, Melo je u srednjoj školi nosio broj 22 i kad se od toga oduzme 15, koji je nosio na Sirakjuzu i u Denveru, dobije se broj 7.

Međutim, u Denveru je budući „hol of fejm“ igrač napravio najveće uspehe i postigao većinu od svoje 22.289 poena. Čak 13.970 ih je ubacio na 564 utakmice za Nagetse.

Jokić je odigrao 596 utakmica za tim iz Kolorada i premda ima manje poena u proseku, sva je prilika da će prestići Mela i po broju poena jer ih trenutno ima 12.054.

Zato Amerikanci u večeri kada Nikola može da nadmaši Karmelov najbolji rezultat (finale zapadne konferencije 2009), postavljaju pitanje – čiji dres treba da se nađe pod svodom „Bol arene“ u Denveru.

Vik Lombardi, novinar koji prati Denver Nagetse burno je reagovao na to pitanje, prozivajući ESPN-ov Sports centar pitanjem: „Da li je ovo nalog za parodiju“, i konstatacijom da je Jokić najbolji svih vremena u Nagetsima.

Navijači koji poslednjih godina gledaju Jokićeve uspehe nemaju dilemu. Oni nešto stariji se sećaju i lucidnosti Entonija na poludistanci i lepote njegovog šuta, pa bi tim pitanjem najradije da se bave posle serije sa Lejkersima.

Ako Denver prođe u veliko finale NBA lige, opet neće biti dileme ko je u prednosti, mada bi pravi ljubitelji košarke najpre prihvatili da se pod svodom dvorane nađu dva dresa sa istim brojem i dva različita prezimena.

BONUS VIDEO: Jokić, Marej i Meloun posle pobede u drugoj utakmici plej-ofa protiv Lejkersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar