Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub FMP se oglasio saopštenjem koje se tiče testiranja košarkaša kluba iz Železnika na koronavirus.

U saopštenju kluba iz Železnika se ističe:

„KK FMP obaveštava javnost da su svi igrači našeg kluba, stručni štab i uprava dobili u utorak negativne rezultate na koronavirus“.

„Ceo tim u kome se nalazi trenutno čak 19 domaćih igrača, obavio je sve neophodne laboratorijske testove i bris na koronavirus u petak u ambulanti sportske medicine „Vita Maxima“. Testiranje na virus KK FMP obavio je po svim instrukcijama nadležnih organa Republike Srbije i uz asistenciju klupskih lekara“.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju se dalje ističe:

„Nakon dvomesečnog vanrednog stanja u kome su se svi članovi našeg kluba nalazili u kućnoj izolaciji, lekarski i laboratorijski nalazi pokazali su da fizioterapeuti i stručni štab KK FMP moraju vrlo oprezno da uvode igrače u trenažni proces nakon velike pauze i fizičke neaktivnosti, nekarakterisične za profesionalne sportiste u jeku sezone“.

„KK FMP će od srede trenirati na otvorenim terenima, kako bi se ekipa postepeno uvodila u ritam do ulaska u dvoranu koji je planiran za narednu nedelju.“

U Železniku ističu i da će prvim treninzima prisustvovati svi igrači iz pogona KK FMP, osim Okbena Ulubaja i Dupa Rita koji se i dalje nalaze u svojim zemljama, Turskoj i Australiji. Oni će se priključiti timu čim to uslovi i okolnosti prouzrokovane pandemijom budu dozvolile.

Poznato je da se FMP na zajedničkom sastanku klubova krajem aprila založio za završetak sezone na košarkaškom terenu, ali uz realnu procenu svih uslova, jer je zdravlje igrača u ovim danima prioritet.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar