Filip Petrušev, Efes, Foto EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Srpski košarkaš Filip Petrušev stigao je u Crvenu zvezdu, objavio je klub.

Petrušev je jedno od najvećih pojačanja kluba sa Malog Kalemegdana u ovom prelaznom roku i peto po redu.

PROČITAJTE JOŠ:

Filip će pokriti pozicije krilnog centra i centra u Zvezdi, a momak visok 211 centimetara i u 22. godini ima ogroman potencijal da to učini na vrhunski način.

Već je pokazao šta ume i u dresu reprezentacije Srbije, mada se u Anadolu Efesu, timu aktuelnog šampiona Evrope, nije proslavio.

Ergin Ataman, trener Efesa nije mu ukazao veću šansu, pa je Petrušev svoju sreću rešio da traži negde drugde.

On je sa ekipom Mege bio jedan od najdominantnijih i najbolji igrač u ABA ligi, kao i njen najbolji strelac, a nedavno je nastupao u Letnjoj ligi.

Očekivalo se da možda tamo dobije šansu, ali će još sezonu ili dve morati da se „kali“ na Malom Kalemegdanu.

Zvezda je u utorak popodne objavila da je sa nekadašnjim studentom univerziteta Gonzaga potpisala ugovor na godinu dana.

U Efesu je u domaćem prvenstvu imao 15 poena po meču, a tokom leta 2021. godine draftovan je od strane Filadelfija Seventisiksersa.

Crveno-beli ga predstavljaju kao „budućnost srpske košarke“ uz Dalibora Ilića, još jednog igrača sa unutrašnjih pozicija kog je Zvezda dovela.

Petrušev je bio član mlađih selekcija Srbije i osvajač zlatnih medalja na šampionatima Evrope za igrače do 18 godina u Slovačkoj i Letoniji.

BIo je redovni član mlađih selekcija Srbije sa kojima ima evropsko zlato za igrače do 18 godina. Pre Petruševa, u Zvezdu su stigli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Dalibor Ilić i Džon Holand.

BONUS VIDEO: Čović: Partizan pljunuo na sve nas u košarci, ponizio je državu i domaće prvenstvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare