Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Real Madrida pobedili su u Kaunasu ekipu Žalgirisa sa 93:90, u utakmici sedmog kola Evrolige, dok je Fenerbahče u Istanbulu pobedio Himki sa 83:71.

Real je stigao do treće pobede, dok je Žalgirisu ovo bio drugi neuspeh.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u ekipi Reala iz Madrida bio je Valder Edi Tavares sa 22 poena i 12 skokova, Fakundo Kampaco je postigao 19 poena uz 10 asistencija i tri skoka, dok je Džejsi Kerol dodao 13 poena.

PROČITAJTE JOŠ: Barsa uništila Albu, Micić nije imao svoje veče

U domaćoj ekipi najbolji učinak je imao Tomas Volkap sa 18 poena, devet asistencija i sedam skokova, Marijus Grigonis je postigao 17 poena uz tri asistencije, a Avgustin Rubit je dodao 14 poena.

U sledećem kolu Evrolige Real gostuje ekipi Crvene zvezde, a ekipa Žalgirisa gostuje Makabiju u Tel Avivu.

Kada je reč o meču u Istanbulu, najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Dajšon Pjer sa 16 poena, tri skoka i tri asistencije i Džarel Edi sa takođe 16 poena uz pet skokova.

Lorenco Braun i Ahmet Duverioglu dodali su po 11 poena, dok je Jan Veseli utakmicu završio sa četiri poena i 11 skokova.

U ekipi Himkija najefikasniji je bio Džordan Miki sa 19 poena i sedam skokova, a Jonas Jerebko je dodao 12 poena uz pet skokova i tri asistencije. Greg Monro postigao je 11 poena uz osam skokova, a Aleksej Šved 10 poena i devet asistencija.

Košarkašima Fenerbahčea ovo je četvrta pobeda u takmičenju uz tri poraza, dok je ekipa Himkija na učinku od jedne pobede i šest poraza.

U sledećem kolu Evrolige Fenerbahče, koji sa klupe predvodi selektor Srbije Igor Kokoškov, gostuje Barseloni, a ekipa Himkija dočekuje ekipu Milana.

EVROLIGA, 7. KOLO

Petak:

Fenerbahče – Himki 83:71

Žalgiris – Real 90:93

Bajern – Crvena zvezda u toku

PAO – CSKA Moskva u toku

Valensija – Olimpija Milano u toku

Četvrtak

Zenit – Olimpijakos 66:75

Efes – Makabi 91:89

Alba – Barselona 67:103

Baskonija – Asvel 86:88

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar