Asvel
Fto: Srđan Stevanovic / Starsport

Klub iz Vilerbana, u dogovoru sa Vladom Francuske, smanjuje kapacitet dvorane kako ne bi krišio zabranu okupljanja na zatvorenim mestima koja mogu da prime više od 5.000 ljudi.

Raspored Evrolige, bar za sada odoleva svim „napadima“ koronavirusa. Duel 27. kola Asvel – Valensija odigraće se prema planu (utorak), sa publikom, iako je Vlada Francuske zbog opasnosti od širenja zaraze, u subotu zabranila okupljanja do daljeg u halama kapaciteta većih od 5.000 mesta, zbog čega je otkazan derbi nacionalnog šampionata između tima iz Vilerbana i Monaka, prvobitno zakazan danas.

– Asvel je našao dogovor sa Vladom, odnosno utakmica će se odigrati pred gledaocima, ali njihov broj će biti limitiran ispod 5.000 kako bi se ispoštovale sve zakonske norme – kažu za Nova.rs iz Evrolige.

Na prvi pogled se čini da su u pitanju različiti aršini. Međutim, Asvel nije imao mnogo vremenskog prostora posle zabrane Vlade da reaguje i odluči koji gledaoci bi mogli da gledaju derbi, dok je drugačija situacija kada je u pitanju dolazak Valensije.