Foto: FIBA

Košarkaši Estonije pokazali su da pobeda nad Severnom Makedonijom nije slučajnost i u meču sa favorizovanom Litvanijom.

Estonci su u drugom meču grupe H kvalifikacija za Evrobasket 2025, slavili sa 65:59 protiv Litvanije, a momci koji su pre nekoliko meseci igrali četvrtfinale Mundobasketa protiv Srbije nisu bili prepoznatljivi.

PROČITAJTE JOŠ:

Morali su da se oslone na slabiji sastav u odnosu na onaj koji su imali u Manili, ali je jedino Tomas Dimša uz Edgarasa Ulanovasa bio na visini zadatka.

Ni on nije bio preterano raspoložen za šutiranje, ali je imao 14 poena i solidnih 4/8 iz igre, dok je Ulanovas imao 16 poena. Azuolas Tubelis je uz šest poena imao i sedam skokova, dok je zakazao Zvezdin šuter Rokas Giedraitis.

Giedraitis je za 26 minuta imao samo tri poena i 1/5 iz igre, dok se najviše ispromašivao Lukas Lekavičus koji je ubacio samo tri šuta od 11.

Kod pobednika se ispromašivao Mart Rozental i pogodio dva od deset šuteva, ali je imao ko da ga odmeni. Janari Joesar je imao 18 poena i bio je gotovo nepogrešiv (8/9), Maik Kocar je dodao 11 peona, a Sim-Sander Vene 13. Kocar je imao i 13 skokova.

Foto: FIBA

Estonci su meč prelomili u poslednjih pet minuta, a koliko je on bio težak za obe ekipe pokazuje i to da su u prva četiri minuta četvrte četvrtine ubacili samo po dva poena.

Tek od egala na 52:52, Estonci su se malo odlepili trojkom Venea i slobodnim bacanjima Rozentala za 61:56 na dva i po minuta pre kraja.

Kristijan Kulame je pola minuta pre kraja ubacio bitnu dvojku za 63:59, nakon čega je Rozental slobodnim bacanjima postavio konačan rezultat, pa Estonija sada ima dve pobede, a Litvanija po pobedu i poraz.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Sjajna akcija Petruševa i Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar