Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid kaže da je ponašanje Bena Simonsa razočaravajuće i na granici nepoštovanja.

Seventisiksersi su prošle godine nakon odličnog regularnog dela dogurali do polufinala konferencije, gde je bolja bila ekipa Atlante Hoksa i to nakon sedam utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Simons je nakon tog duela bio dosta osporavan. Australijski košarkaš se potom potpuno povukao, otišao na odmor, a kada se vratio jasan je bio u nameri da se ne vrati u Filadelfiju uprkos svim sankcijama.

Neki saigrači bili su spremni da sednu na avion i razgovaraju sa njime, ali je on i to odbio, pokazavši jasnu nameru da po svaku cenu želi da bude trejdovan.

Kako neki izvori navode Simons je spreman čak i da pauzira celu sezonu.

„Situacija je razočaravajuća, na granici nepoštovanja, pošto se svi momci ovde bore za svoje živote. Ako igraš u timu koji pobeđuje, veća je verovatnoća da ćeš ostati u NBA“, rekao je Embid.

Pored svih komentara, Simons je ubeđen da je Filadelfija odlučila da gradi igru oko Embida, što je potpuno i razumljivo kada se pogledaju brojke. Ipak, Embid se ne slaže sa tim mišljenjem. Centar tvrdi da je Ben uvek dobijao ono što mu je potrebno.

„Da li su potrebni šuteri, streč petica, Simons je uvek dobijao šta je bilo potrebno“, rekao je Embid i potom nabrojao sve dobre šutere za tri poena u timu.

Embid je takođe pomenuo da su zbog plejmejkera ostali i bez Džimija Batlera tokom međusezone 2019. godine.

„Otarasili smo se Džimija, za šta i dalje mislim da je bilo pogrešno, samo kako bi (Simons) imao loptu u rukama. To je odluka koju je organizacija donela“, rekao je jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu.

Ipak, Embid i dalje veruje u Simonsa, te kaže da je ekipa mnogo bolja sa njim.

„U to nema sumnje, bolji smo tim s njim. I dalje se nadamo da će se predomisliti, ali dugujem saigračima da se koncentrišem na njih i na ono što imamo“, zaključio je Džoel.

Australijanac je i dalje pod ugovorom sa Filadelfijom, u kom piše da će za naredne šetiri godine zaraditi 147 miliona dolara, uključujući i 33 miliona za ovu sezonu.

Kako stvari za sada stoje, Simons će veliki deo tog novca izgubiti zbog kazni (deo je već izgubio zbog nepojavljivanja na treninzima), ali se u Seventisikserse neće vraćati.

Kao moguće naredne destinacije najviše se pominju Portland i Golden Stejt.

BONUS VIDEO – Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar