Foto: Tanjug/AP Photo/Hector Amezcua

Košarkaši Oklahome poraženi su od Sakramenta sa 126:98, a akter duela bio je i naš Aleksej Pokuševski u ulozi beka.

PROČITAJTE JOŠ

Zahvaljujući polivalentnosti i kretnji, mnogo puta je Pokuševski imao plejmejkerske role, ali se nije do sada dešavalo do sada da to bude i „zvanična“ pozicija od starta utakmice.

Uglavnom se sa pozicija trojke i četvorke izvlačio iz reketa, ovaj put, primarna uloga mu je bila da pomaže u kreaciji i još više bude aktivan spolja, što je izazvalo veliku pažnju u Americi.

Ispao je malo iz ritma Pokuševski zbog povrede kolena, propustio je nekoliko utakmica pre gostovanja Sakramentu, ovaj put je proveo 26 minuta na parketu i izjednačio rekord karijere od pet asistencija, uz 13 poena i pet skokova.

Šutirao je 5/11 iz igre, od toga 2/7 za tri poena, pa i dalje oscilira košgeterski, izgubio je tri lopte, a najviše se istakao njegov saigrač Bejzli sa 18 poena i šest skokova.

Dejvis i Harkls su predvodili Kingse sa po 18 poena, a Oklahoma je potpuno dotučena već na početku 2. deonice, kada je pri 39:30 Sakramento imao poslednji put jednocifrenu razliku.

U nekoliko navrata je bilo i +35 za Kingse, koji će i 12. maja odigrati još jednu utakmicu sa Tanderima kao domaćini.

Za razliku od Pokuševskog, trijumf je zabeležio Boban Marjanović protiv Klivlenda, i to ubedljivo, sa 124:97 je Dalas bio bolji od Kavsa.

Hardavej je tome doprineo sa 25 poena, Ričardson je dodao 20, Luka Dončić je ovaj put sveo igru na 15 poena, uz po pet asistencija i skokova, zbog smanjenog učešća na 21 i po minut zbog isključenja.

Bobi je na parketu proveo četiri i po minuta, što je bilo dovoljno za sedam poena i dva skoka, a jedna njegova trojka posebno je oduševila ekipu.

Lejkersi više nemaju mnogo prostora za kikseve, pa su protiv Finiksa „dodali gas“ i pobedili uz 42 poena i 12 skokova Dejvisa.

I dalje ih čeka borba da izbegnu plej-in i dodatne utakmice, jer kaskaju za Portlandom, koji ima pobedu više. Koldvel-Poup dodao je 17 poena, parirali su Pejn sa 24 i Buker sa 21 poenom, nije bilo Lebrona u sastavu šampiona.

U Čikagu, trijumfu je standardno doprineo Vučević sa 29 poena i 16 skokova, Lavin je bio samo za poen efikasniji, pa su Pistonsi pali sa 108:96.

NBA – REZULTATI

Šarlot – Nju Orleans 110:112

Klivlend – Dalas 97:124

Orlando – Minesota 96:128

Detroit – Čikago 96:108

Los Anđeles Lejkers – Finiks 123:110

Sakramento – Oklahoma 126:98

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar