Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Uprava Njujork Niksa reaguje brzo pred kraj ove regularne sezone NBA lige i namerava da produži ugovor sa Džulijusom Rendlom, svojim najboljem igračem.

Rendl koji je dugo bio osporavan na poziciji krilnog centra, ove sezone je „eksplodirao“ i sa 24,1 poenom, 10,2 skoka i 42 posto šuta za tri poena, verovatno će odneti nagradu namenjenu igraču koji je najviše napredovao.

PROČITAJTE JOŠ:

Možda će završiti i u „all NBA“ timu, bar u jednom od njih.

Džulijus je uvek mogao da na snagu uđe pod koš i tamo poentira, ali je sada unapredio i svoju igru sa distance, a Niksi su konačno počeli da pobeđuju.

Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a navodi da će Niksi zbog toga tokom priprema pregovarati sa Rendlom da mu produže ugovor za još četiri godine.

„Obe strane nameravaju da pregovaraju tokom leta i da se tada dogovore. Ali pravila salari kepa ograničavaju povišicu Rendlove plate do 20 odsto“, kaže Vindhorst.

To u brojkama znači da bi Rendl mogao da dobije 119 miliona dolara za četiri godine, uz potpuno garantovanu platu za sledeću sezonu.

Rendl bi po takvom dogovoru dobio oko 140 miliona za pet godina, a ima i opciju da se „kladi na samog sebe“.

Može da sačeka i odigra preostalu sezonu po postojećem ugovoru, da onda postane slobodan agent i ako odigra kao sada, zatraži „maks“ ugovor od pet godina (oko 201 milion dolara).

Za početak, moraće da se pokaže i u plej-ofu na isti način kako je to radio tokom čitave ove skraćene sezone, da bi se onda videlo ko će na leto biti u prednosti u pregovorima – Niksi ili Rendl.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar