Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji košarkaš Denver Nagetsa i jedan od najboljih u NBA ligi Nikola Jokić favorit je da osvoji i treće MVP priznanje za regularni deo sezone.

Jokić ove sezone igra sjajno i ima 25,9 poena, 12,3 skoka i 9,2 asistencije po meču, dok Denver Nagetsi opet gaze ka plej-ofu sa trećeg mesta zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Džordž Karl, čuveni NBA trener podsetio je na situaciju od pre nekoliko godina kada je tvrdio da je već tada Srbin najbolji u istoriji Nagetsa.

Sada se to više ne dovodi u pitanje dok se Jokić posmatra kao najveća draft krađa, jer je Denver jedini šampionski prsten osvojio prošle godine zahvaljujući njemu.

„Bilo je više velikana u istoriji Nagetsa: Bobi Džons, Dejvid Tompson, Aleks Ingliš, Dikembe Mutombo, Karmelo Entoni. Jokić je najbolji“, tvrdio je Karl.

Tada ga je ESPN citirao sa zrnom sumnje u njegove reči i govoreći da „stavlja Jokića ispred nekih velikih imena“, a Karl im to nije zaboravio.

„Neki ljudi su mislili da sam lud što sam ovo pričao pre dve, tri, četiri godine“, rekao je sada Karl.

On je osam godina svoje karijere proveo upravo na klupi Denvera i to u vreme kad je Melo igrao svoju najbolju košarku. Poslednji trenerski angažman je imao u Sakramento Kingsima u sezoni 2015/2016.

Dotle je radio i u Sijetlu, Milvokiju, Real Madridu, Golden Stejt Voriorsima, Klivlend Kavalirsima, kao pomoćnik i u San Antonio Sparsima, između ostalih klubova.

BONUS VIDEO: Međusobni mečevi Olimpije iz Milana i Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar