Džeren Džekson, centar SAD, priznao je da previše greše na Svetskom prvenstvu

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Amerikanci uopšte ne deluju tako dominantno kao što se očekivalo na Mundobasketu. Poraz od Litvanije je najveća senzacija prvenstva, ali i dalje ostaju prvi favoriti za zlato.

PROČITAJTE JOŠ:

„Raspoloženje je mnogo bolje nego što je bilo posle utakmice sa Litvanijom. Prespavali smo, znamo u kakvoj smo situaciji i sada razmišljamo samo kako da pobedimo naredne tri utakmice“, rekao je Džeren Džekson.

Centar Memfisa je naglasio koliko žele da postanu prvaci sveta.

„Ne učimo samo iz jedne, već iz svih utakmica. Mnogo smo grešili i kad smo pobeđivali, zato morate iz svakog meča da uzmete po nešto. Ostaje nam video analiza, nema šta, skupićemo se i idemo dalje“.

Osvrnuo se na utakmice sa Crnom Gorom i Litvanijom, malo je nedostajalo da ih i Crnogorci šokiraju.

„Imamo dosta uspona i padova… I jedna i druga ekipa imaju mnogo dobrih igrača, i tu na mojoj poziciji, za direktne protivnike imao sam rivale Ol-star kalibra, Jonasa Valančunasa i Nikolu Vučevića. Odigrali su dobro baš“.

EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Priznao je koliko ih muči razlika u pravilima u odnosu na NBA.

„Mnogo je drugačije košarka, moramo da pazimo mnogo na to, manje je faulova dozvoljeno, pet umesto šest, i sama utakmica traje kraće. Drugačija su pravila, moramo da budemo baš baš pažljivi i sve vreme koncentrisani“.

Otkrio je Džekson i šta je glavno što ih je vodilo do četvrtfinala.

Čeka nas eliminaciona utakmica, slično kao američki fudbal na koledžu. Imamo tu agresivnost od prvog dana otkako smo se okupili, gladni smo uspeha i želimo da ga napravimo“.

Osvrnuo se košarkaš Memfisa i na boravak na Filipinima.

„Nemamo problema sa saobraćajem, jer imamo policijsku pratnju. Imamo odličnu ljude oko nas, neverovatno su nas ugostili, sve je stvarno fantastično, jedini problem je vremenska razlika i udaljenost od kuće, ali uživamo ovde, jer možemo da se upoznamo sa novom kulturom jedne zemlje“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Jaka poruka Slovenca za Nova.rs: U polufinalu protiv Srbije, pa da se ponovi 2017.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar