Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv/Foto: 2016 Pedja Milosavljevic

Mnogi bi voleli da ga vide u dresu naše reprezentacije, ali šanse za to praktično ne postoje

Proteklih nedelja i meseci mnogo se pričalo o tome da li je Srbiji potreban stranac u reprezentaciji, a mišljenja košarkaških stručnjaka su poprilično podeljena.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od stranaca koji bi mogao da zaigra za Srbiju je Čarls Dženkins, nekadašnji član Crvene zvezde i sadašnji košarkaš FMP-a.

Dženkins jveć neko vreme ima srpski pasoš, ali ne razmišlja o nastupu za reprezentaciju.

„Iskreno, ne bih igrao za Srbiju ni da me pozovu. Da, imam pasoš, ali vi Srbi ste ponosan narod. Ljudi žele da za reprezentaciju igraju igrači rođeni u Srbiji. Ne bih čak ni razmišljao o tome, nikada ne bih to učinio, poštujem stav Srba o tome. Slali su mi poruke na društvenim mrežama povodom toga, ali Srbija ima pregršt talentovanih igrača koji rastu, razvijaju se i treba da dobiju šansu. Ne bih voleo da se nađem u takvoj situaciji. Kada bi se to u teoriji dogodilo, neki bi bili srećni da me vide u dresu Srbije, neki ne bi, to je preveliki pritisak, igranje za drugu reprezentaciju“, istakao je Dženkins za „Mondo“.

Američko-srpsko bek igrao je u Zvezdi u tri navrata, poznat je kao odličan defanzivac i dobar šuter, a vremenom je postao i ljubimac navijača.

BONUS VIDEO Pionir u crveno-belim zastavama, navijanje pred finale Zvezda – FMP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar