FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Majami u četvrtoj utakmici velikog finala NBA lige rezultatom 102:96, čime su poveli 3:1 u seriji, i samo još korak ih deli do šampionske titule.

Nema sumnje da je četvrti meč Lejkersa i Majamija bio najuzbudljiviji i najneizvesniji, s obzirom na to da se tek u samom finišu jedna ekipa odvojila na više od pet poena razlike.

PROČITAJTE JOŠ

„Jezerdžije“ je do velikog trijumfa vodio Lebron Džejms, koji je postigao 28 poena, a podršku je imao u Entoniju Dejvisu, koji se zaustavio na 22 poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

„Kralj“ Džejms imao je 12 skokova i osam asistencija.

Podsetimo, Lebron se nesportski poneo u prethodnom meču i porazu svog tima, kada je 10 sekundi pre kraja, kada je sve bilo rešeno odjurio u svlačionicu i nije čestitao rivalima na prvom trijumfu u seriji.

Inače, diskretni heroj Lejkersa u četvrtom meču bio je Kendejvijus Kouldvel-Poup s 15 poena, od čega čak pet u trenucima kada se rešavalo pitanje pobednika.

S druge strane, Džimi Batler je bio nadomak tripl-dabl učinka, sa 22 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Lejkersi će priliku da se domognu šampionskog prstena imati u noći između petka i subote, dok Majami igra za opstanak u velikom finalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar