Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Košarkaši Bruklina pobedili su Orlando sa 122:115 uz spektakularan debi Džejmsa Hardena, posle senzacionalnog trejda.

PROČITAJTE JOŠ

Bombastični trejd odveo je Hardena u Bruklin, u društvo Durenta i Irvinga, a već na prvoj utakmici, delovalo je da je Džejms munjevito skinuo dobar deo viška kilograma.

Uz to, postao je prvi igrač u istoriji NBA koji je na debiju postigao dripl-dabl uz više od 30 poena – došao je do 32 uz 12 skokova i 14 asistencija uz četiri ukradene lopte i blokadu, a Durent je pokazao da planira da ostane glavni u ekipi, postigao je 42 poena.

Sa druge strane, Vučević je iskoristio priliku za dominaciju u reketu sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija, a njegov Orlando je ozbiljno parirao do samog kraja.

Ipak, posustao je na 110:107, serijom 7:0 je Bruklin otklonio sve dileme o epilogu utakmice.

„Mi čak nismo imali našu jedanaesticu, Kajrija Irvinga. Sjajna timska pobeda, zastrašujuće“, napisao je Harden na društvenim mrežama posle meča, u želji da pokaže da će postojati timska hemija, iako su mnogi bili sumnjičavi, smatrajući da će ego nove šuterske ol-star trojke rasturiti projekat Netsa.

U ostalim mečevima, Toronto je nadigrao Šarlot sa 116:113 uz 24 poena Pauela, Memfis je porazio Filadelfiju oslonivši se na Moranta, strelca 17 poena, a malo je nedostajalo da Grizliji prokockaju veliku prednost.

Ušli su u završni period sa +14, na kraju su Siksersi prišli na pola koša razlike, Memfis je ipak uspeo da održi niz i dođe do četvrte uzastopne pobede.

Grant (24 poena) i Rouz (23) su kreirali pobedu Pistonsa nad Majamijem, kom je najveća uzdanica bio Adebajo sa 28 poena, Goran Dragić je ostao na 12 uz 10 asistencija.

Na kraju, izostao je balkanski duel Jusufa Nurkića i Bogdana Bogdanovića. Centar Blejzersa se povredio na prošlom meču i nije ga bilo u sastavu, Bogdan je u procesu oporavka, a Lilard je bio dominantan sa 36 poena za trijumf.

Na drugoj strani, Jang je ubacio 26 uz 11 asistencija, Kapela je imao 25 poena i 15 skokova.

Nedeljni program nije gotov, još dve utakmice se igraju u idealnim terminima za srpsku publiku. Po srednjeevropskom vremenu, Boston i Niksi igraju u 19.00, Dalas i Čikago se sastaju u 21.00.

NBA liga, rezultati:

Bruklin – Orlando 122:115

Toronto – Šarlot 116:113

Memfis – Filadelfija 106:104

Majami – Detroit 100:120

Portland – Atlanta 112:106

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar