Dža Morent
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Još jedno sjajno veče u NBA ligi, ali Nikola Jokić nije čuo vesti koje je želeo.

Nikola Jović nije dobio minute u pobedi Majamija nad Hjustonom sa 111:108, a susret je obeležio Tajler Hiro.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaš Majamija je postigao 10 trojki i stigao do rekorda karijere od 41 poena. Poslednji put je jedan igrač Majamija postigao 10 trojki pre tri godine kada je to uradio Dankan Robinson.

„Nisam znao za učinak dok ove večeri nisam postigao devetu trojku i rekli su mi da mi nedostaje jedna trojka. Nisam imao nikakvu nameru da izjednačim rekord, samo sam želeo da pogodim trojku. Mislim da mi je šutiranje više trojki pomoglo“, rekao je Hiro koji je pogodio 10 trojki iz 15 pokušaja, te 13 od 20 pokušaja iz igre uz šest skokova.

Pratio ga je Džimi Batler sa 20 poena, a u Hjuston su bolji od ostalih bili Grin sa 22 i Kevin Porter sa 21 poenom.

Jokićev Denver je trenutno na učinku od 18 pobeda i 10 poraza, baš kao i Nju Orleans od ove večeri. Pelikansi su najprijatnije iznenađenje NBA lige jer trenutno zauzimaju prvu poziciju u Zapadnoj konferenciji nakon poraza do Jute sa 132:129. To znači da su Pelikansi i Nagetsi trenutno izjednačeni.

Pobedu Juti je doneo maestralni Džordan Klarkson sa 39 poena, osam skokova i dve asistencije, dok je Lauri Markanen dodao 31 poena uz pet skokova i tri asistencije. Trej Marfi Treći je pogodio trojku za produžetak, ali je u nastavku Juta uspela da trijmfuje.

Zajon Vilijamson je upisao 31 poen uz po osam skokova i asistencija, te je tako bio pokretačka snaga tima. Pratio ga je Si Džej Mekalum sa 28 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Ipak, bez ikakve dileme je utisak večeri partija koju je prikazao Dža Morent.

Postigao je 25 poena uz po 10 skokova i asistencija, te je vodio Memfis do i više nego ubedljive pobede nad Milvoki Baksima sa 142:101. Bio je jedan od čak osam dvocifrenih igrača.

Kada je u pitanju samo broj pobeda Memfis je na prvom mestu sa 19 pobeda i 10 poraza, ali ima utakmicu više u odnosu na rivale.

„Kada timovi igraju sa nama uvek su spremni da izađu i da igraju maksimalno. Imali smo više momaka koji su mogli da postignu poene. Ako nas skautirate znate da svi moraju da budu na toj listi“, poručio je Morent.

Grizlisi su imali čak i 50 poena prednosti protiv Milvokija na početku četvrte četvrtine što je najveća prednost ove sezone jednog tima. Problem Milvokija su bili poeni u reketu – samo 38 naspram 86 Memfisa.

Bobi Portis i Janis Adetokumbo su postigli po 19 poena za Milvoki.


NBA rezultati, 16. decembar

Hjuston – Majami 108:111

Memfis – Milvoki 142:101

Nju Orleans – Juta 129:132 pp

LA Klipers  – Finiks 96:111

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar