Vida Ognjenović, Boris Tadić i Duško Vujošević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević pridružio se i ovog vikenda građanima na protestu "Srbija protiv nasilja".

Vujoševiću ovo nije prvi put da se nađe na ulicama posle dve strašne tragedije koje su zadesile našu zemlju početkom maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva je bila pucnjava u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kada je maloletni učenik sedmog razreda K. K. ušao u školu i ubio desetoro ljudi, devet vršnjaka i čuvara škole.

Druga je masakr u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je mladić Uroš B. ubio devet osoba i ranio 13.

Vujošević već godinama kritikuje režim Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke u čijim su se mandatima desile i dve velike tragedije i zbog kojih su se prethodnih nedelja desetine hiljada građana okupljale na ulicama Beograda i Srbije.

Duško Vujošević pre dve nedelje na protestu (arhiva) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vujošević se u svojim kritikama uglavnom fokusirao na sport, kojim se kao trener uspešno bavio dugi niz godina.

„Ovaj čovek (Aleksandar Vučić prim. nov) što autokratski vlada, mislim da iskreno voli sport, pritom pre svega voli Zvezdu. Iako je u povoljnijim finansijskim uslovima od svojih prethodnika, on je svakako davao novac. Međutim, nije formiran sistem finansiranja vrhunskog sporta, koji nigde u svetu nije profitabilan. Pošto svaka država ima potrebu za sportom, onda mora da ga finansira, po sistemu, a ne po nečijem ćefu. I to tako da da novac i da se posle ne meša. Tačka. A ne da srazmerno parama misli da određuje sve i svašta“, rekao je Vujošević.

On je na protestu bio u društvu Borisa Tadića, sa kojim se u jednom trenutku i aktivnije u Beogradu uključio u političku borbu.

BONUS VIDEO: Marina Maljković na poluvremenu razgovara sa košarkašicama Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare