Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Odlka Partizana izazvala mnogo bure u košarkaškom svetu

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević gostovao je u emisiji „Novi dan“ na televiziji N1, gde je pričao o odluci crno-belih da ne nastupe u Košarkaškoj ligi Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je izgubio u finalu ABA lige od Crvene zvezde sa 3:2 u seriji, a tokom mečeva viđeni su neredi na tribinama, koji su prouzrokovali kazne za oba kluba.

Crno-beli su nakon toga odlučili da ne zaigraju u domaćem prvenstvu, a kao glavni razlog naveli su upravo nerede i huliganizam u finalu regionalnog takmičenja.

„Ne slažem se s tom odlukom. Treba unaprediti ABA ligu u smislu regularnosti takmičenja kada je u pitanju suđenje, delegiranje sudija. Slovencima ne smeta što igraju ABA ligu, a prvaci su Evrope. A Hrvatima smeta, kao to ih sprečava, osvojili bi inače prvenstvo svemira. Ako hoćete da budete šampion, morate da trčite sa šampionima. Bolja liga daje mogućnost da postanete bolji igrači. Nju morate usavršavati, pogotovo regularnost“, rekao je Vujošević.

Partizan je već mesecima ranije najavljivao da bi mogao da istupi iz domaćem prvenstva, što se na kraju i dogodilo, pa je u finale direktno prošao FMP.

U drugom polufinalu sastaju se Zvezda i Mega, a rezultat u seriji je 1:1. Odlučujući meč igra se u utorak od 18 sati i 30 minuta u hali „Aleksandar Nikolić“.

BONUS VIDEO Ovacije navijača Partizana za Željka Obradovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare