Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Poznati košarkaški trener Duško Ivanović i u narednoj sezoni će sa klupe predvoditi ekipu Baskonije, preneli su mediji na Iberijskom poluostrvu.

Ivanović je prošle godine u decembru preuzeo kormilo španske ekipe po odlasku Velimira Perasovića i u upravi kluba su zadovoljni njegovim radom, jer je uspeo da trgne ekipu i ostvari bolje rezultate od prethodnika.

PROČITAJTE JOŠ:

Sportski direktor Baskonije Feliks Fernandes je potvrdio da će Ivanović i dalje biti na kormilu.

„Dolaskom Duška Ivanovića tim je napredovao, pre svega u fizičkom pogledu, a popravili smo i igru u defanzivi“, izjavio je Fernandes.

Baskonija je u Evroligi po dolasku stručnjaka iz Crne Gore ostvarila šest pobeda i sedam poraza, dok je u ACB ligi zabeleženo pet pobeda uz četiri poraza.

Sa Ivanovićem na kormilu, čelnici kluba plave planove za narednu sezonu. Fernandes je poručio da već imaju igrače koji su spremni da preuzmu veliki teret, a najavljen je i povratak pojedinih košarkaša koji su slati na pozajmicu.

Jedan od prioriteta biće da se produži ugovor sa kapitenom Tornikeom Šengelijom, za kog se uveliko raspituje nekoliko klubova iz Evrope.

Osim toga, klub je otvorio disciplinski postupak protiv Amerikanca Semaja Kristona koji se još nije vratio u Španiju iz SAD.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar