Kevin Durent
Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Kevin Durent, zvezda Bruklin Netsa, odlučio je da uđe u novi posao sa "Vidmapsom" koji se bavi prodajom kanabisa, a želi da destigamtizuje upotrebu marihuane među sportistima.

I sam je bio svedok benefita marihuane, pa je zbog toga i odlučio da uđe u posao sa kanabisom.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je davno prošlo vreme stigmatizovati nekog zbog kanabisa koji i dalje postoji u globalnom sportu. Ovo partnertstvo će pomoći da normalizujemo te razgovore, ali i da stvorimo sadržaj, događaje i mnogo toga putem ove medijske mreže. Ovo je samo početak“, najavio e Durent.

Durent je odbio da potvrdi da je i sam koristio marihuanu.

Ova supstanca je zabranjena od NBA lige, ali postoji u takozvanoj sivoj zoni. Pravila lige zahtevaju četiri nasumična testa u toku godine, ali su oni zaustavljeni od kada je liga prekinuta, pa nastavljena u mehuru u Orlandu.

Tabo Sefaloša je poslednji suspendovani igrač zbog ove suptance još 2018. godine.

„Neću to nositi ponosno. Borio sam se da se promene pravila. To je nešto sa čim je trebalo da se liga pozabavi odavno. Razumem da liga to ne želi da promoviše. Nisam neko to promoviše marihuanu i ne bih podstakao decu da to rade. Ne želim da pošaljem pogrešnu poruku. Ali dobro je da je to zamena za teže droge, možda i one koje bi ti dao klupski lekar i alkohol, to sam naučio na svom primeru“, rekao je Sefaloša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare