Foto: AP Photo/Gareth Patterson

Najgori trenutak za bizarnu povredu.

Kevin Durent, košarkaš Finiks Sansa, mogao bi da propusti ostatak ligaškog dela sezone, ali i početak plej-ofa, nakon bizarne povrede koju je doživeo pre početka utakmice protiv Oklahoma Tandera.

PROČITAJTE JOŠ...

Durent je pre početka utakmice prilkom zagrevanja nezgodno stao, okliznuo se i tom prilikom izvrnuo zglob.

Po završetku utakmice koju je Finiks uspeo da dobije 132:101 čuveni KD je odveden na dodatne preglede, a kako prenose mediji u Sjedinjenim Američkim Državama u Arizoni vlada strah da je Durentova povreda ozbiljnija.

Kako je navela Arizona Republic, lokalni medij u Finiksu, Durent je doživeo istegnuće zgloba drugog stepena, usled čega bi trebalo da propusti od četiri do šest nedelja.

S obzirom na to da je do kraja ligaškog dela sezone ostalo još mesec dana (Finiks poslednju utakmicu igra 9. aprila), postoji velika verovatnoća da će prva zvezda tima na teren moći da se vrati u plej-ofu.

No, i to je pod velikim znakom pitanja, s obzirom na to da prva runda plej-ofa počinje 15. aprila. Ukoliko Durentu bude potrebno šest nedelja za oporavak, on bi „zeleno svetlo“ za povratak dobio oko 23. aprila, što znači da bi, u slučaju da Sansi prvu rundu doigravanja preskoče za pet ili šest mečeva, mogao da zaigra u polufinalu Zapadne konferencije.

Prve utakmice polufinala konferencija zakazane su za 1. i 2. maj, mada postoji opcija da budu, u zavisnosti od kretanja rezultata, pomerene na 29. april.

Sansi predstavljaju jednog od najvećih rivala Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima na putu ka finalu NBA lige, a trenutno su četvrti na Zapadu sa 37-29.

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar