Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Hunger

Bruklin Netsi su napravili tim sa velikim brojem zvezda poput Kevina Durenta i Kajrija Irvinga kako bi osvojili titulu prvaka. Povrede su ih sprečile i prošle i ove godine, ali su u upravi Netsa uradili sve što je bilo u njihovoj moći.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo su doveli DeAndre Džordana, zatim im dozvolili da se otarase trenera Kenija Etkinsona i za njegovog naslednika odaberu Stiva Neša, tolerisali su Irvingove nestanke iz kluba na nedelju ili dve iz privatnih razloga, a zatim doveli i treću superzvezdu Džejmsa Hardena, koji je već bio poznat po posebnom tretmanu u Hjuston Rokitsima.

Met Saliven, nagrađivani novinar i autor knjige „Can’t Knock the Hustle on the Nets“ o izazovima u sezoni 2019/2020. u emisiji Dena Le Batarda, ispričao je kako su Netsi svojim zvezdama pružali i plaćali sve što su želeli, čak i iznajmljujući im vile su kojima će provoditi vreme sa ljubavnicama.

„Vrlo visoko pozicionirani funkcioner Netsa koji se bavi finansijama rekao mi je da klub funkcioniše sa gomilomblanko čekova od njihovog dolaska. Može se raditi o iznajmljivanju kuće u Kaliforniji na ssedam dana za provod ss devojkom ili ljubavnicom, o provodu sa prijateljima ili nekakvoj opremi za nasumična stva. I to im je sasvim u redu“, rekao je Saliven.

on je ispričao i kako su kršili pravila tokom pandemije.

„Jednostavno unajme kuću na račun kluba. Ti momci ne plaćaju puno toga svojim novcem. Finansijski tim Netsa svake nedelje gleda račune i misle da sve imaju pod kontrolom, a onda nailaze na nove troškove i prilagođavaju budžet. I svaki prokleti put pronađu nešto novo. Puno stvari koje Netsi rade nisu sasvim čiste, zato su i podigli takav zid oko sebe i svega što rade. Na primer, usred pandemije su Kajri, Kevin Durent i njihovi prijatelji iz ekipe trenirali u staroj Kobijevoj dvorani u Kaliforniji. To je bilo zabranjeno, ali oni su održavali tajne treninge kako bi se Irving i Durent vratili u formu“, rekao je novinar.

Pravila kolektivnog ugovora zabranjuju bilo kakve kompenzacije za igrače izvan onih određenih ugovorima. Kršenje tih pravila može rezultirati visokim kaznama, pa čak i raskidom ugovora.

Samo je pitanje kako će NBA liga shvatiti ove reči i hoće li otvoriti istragu jer je u celoj priči puno sivih zona. Niko neće, na primer, goniti predsednika kluba koji je igraču platio večeru, ali nedeljni najam kuće na račun kluba kako bi se igrač zabavljao s ljubavnicom možda ipak spada pod ozbiljnije troškove, odnosno prekršaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar