Foto: Tanjug / Scott Strazzante/San Francisco Chronicle via AP)

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin opisao je kako na terenu izgleda čuvanje Nikole Jokića.

Njih dvojica su se sreli u nedelju na ponedeljak kada su Denver Nagetsi ponovo savladali Golden Stejt sa 119:103, a Jokić je imao 32 poena i po 16 skokova i asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Grin je imao sedam poena, pet skokova i četiri asistencije, a neretko je bio zadužen da preuzima odgovornost i proba da zaustavi najboljeg igrača prošlogodišnjeg NBA finala.

„Večeras mi je priredio potpuni pakao. I apsolutno nisam imao odgovore i jednostavno ću se smejati zbog toga jer, ili se smeješ ili plačeš. Tako da ću se smejati zbog toga“, rekao je Grin.

On se posle meča srdačno pozdravio i porazgovarao sa srpskim košarkašem, pa su se mnogi pitali šta su pričali.

„Večeras nisam imao apsolutno nikakav odgovor. A on je bio sjajan. I u neverovatnoj je formi, čoveče. Trebalo je da ga vidite kako trči terenom. Morao sam da povećam brzinu nekoliko puta da bih ga sustigao dok je trčao terenom. I samo je išao. Nije se umorio. Samo je trčao i trčao. Svaka čast Jokiću. Uvek je zabavno igrati protiv njega. Imam puno poštovanja prema njemu. Uvek sam ga imao. Sviđa mi se kako obavlja svoje poslove. Očigledno je sjajan košarkaš“, dodao je Grin.

Opisao je onda jednu situaciju u kojoj je Jokić „porastao u njegovim očima“.

„Jokić me je udario ramenom u bradu. I nisu svirali faul u napadu, nakon čega sam ga obuhvatio. I vraćao se sada na drugi kraj terena i kaže mi: ‘Brate, to je definitivno bio prekršaj’. Rekao je 100% prekršaj. Rekao mi je da to nije uradio namerno. A ja sam mu odgovorio da znam da to nije. Zato ga nisam jako faulirao, samo sam ga obuhvatio jer znam da nije bilo namerno. Volim da igram protiv momaka gde postoji međusobno poštovanje prema radu koji si uložio, radu koji sam uložio, postoji zdravo takmičenje. I uvek uživam u časti igranja protiv Džokera“, naveo je Grin koji je više puta zarađivao suspenzije zbog nekontrolisanih poteza na terenu.

BONUS VIDEO: Dejan Davidovac pred utakmicu Gruzija – Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar