foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U Zagrebu će 5. septembra ove godine biti organizovana utakmica u znak sećanja na legendarnog Dražena Petrovića.

Iako su postojale neke najave da bi Nikola Jokić i Luka Dončić mogli da se pojave na tom događaju, od toga izgleda neće biti ništa.

„Neće doći neki igrači, ta je operacija bila pregolema i preskupa za nas. Finale Olimpijskih igara je tu, operacija s Dončićem i Jokićem koštala bi 40, 50 miliona dolara, a to je bilo nepremostivo za nas“, rekao je čuveni Aco Petrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Utakmica se igra u čast 60. rođendana legendarnog Dražena, a na događaj u Zagrebu trebalo bi da stignu mnoge poznate face iz sveta košarke.

„Stiže 11 Draženovih saigrača iz Barselone 1992. Poslali smo pismo Amerikancima za originalni ‘Drim tim’. Vodimo računa da do najvažnijih dođemo putem ličnih kontakata. Nadamo se da će iznenađujući broj članova ‘Drim tima’ da se odazove. Tu je i selekcija Evrope, recimo Evrolige. Nigde nismo naišli na zatvorena vrata. Evroligaška delegacija će doći u što većem broju. Dobili smo zeleno svetlo da dovedemo dva, tri, četiri igrača Reala“, dodao je Draženov brat.

Učešće na utakmici već su najavili Majk Džejms, Marko Gudurić, Džanan Musa, cela reprezentacija Hrvatske… Karte koštaju 20 i 30 evra, a možete ih kupiti OVDE.

„Karte će brzo otići, a želja nam je da tih 15.000 ljudi da Hrvatskoj podršku pred ključne dvoboje s BiH za Evrobasket 2025. godine. Košarkaška ostavština Dražena najbolje će se videti po tome šta im je ostavio u današnjoj NBA ligi. Očekujem veliki odziv“, poručio je Petrović.

Što se organizacije tiče, hrvatska reprezentacija igraće protiv odabrane reprezentacije Evrope pod vođstvom legendarnog Željka Obradovića.

Takođe, Aco Petrović je najavio da će na utakmici biti i treneri koji su imali uticaj na Draženovu karijeru, dok će onima koji su preminuli biti upriličen video omaž.

Ova memorijalna utakmica nije samo sportski događaj, već podsetnik na nasleđe jednog od najboljih igrača svih vremena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare