Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Nakon odžanog drafta, NBA ligu čekaju mnogi trejdovi, dok su se pojedini igrači već odlučili da ostanu verni svojim klubovima.

Veteran Serž Ibaka će i naredne sezone ostati u Klipersima i zaradiće 9.4 miliona. On je u prošloj sezoni odigrao samo 41 meč, a prosečno je imao 11,1 poen i 6,7 skokova.

Još jedan iskusan igrač koji će ostati u svom dosadašnjem klubu je Goran Dragić. On će i da lje igrati u Majamiju, koji je u prethodnoj sezoni podbacio u plej-ofu, gde ih je Milvoki „počistio“ sa terena i to sa 4-0 u seriji. Dragić će u narednoj sezoni zaraditi 19,4 miliona.

Doskorašnji centar Boston Seltiksa, Tristan Tompson, pojačao je ekipu Atlante i sa Klintom Kapelom činiće centarski tandem naredne sezone. Put Bostona su pošli Kris Dan, koji očigledno nije imao dovoljno prostora u Majamiju, a sa njim je otišao i pik druge runde drafta 2023. godine.

Bobi Portis je bio važan šraf za Milvoki Bakse na putu do titule koji su dugo priželjkivali. Međutim, njegova sudbina u Baksima je neizvesna, jer je on odbio 3,8 miliona, koliko mu je stajalo u ugovoru za narednu sezonu. On će testirati tržište i vrlo moguće promeniti sredinu.

Juta želi da podmladi ekipu, pa je trejdovala Derika Fejvorsa u Oklahomu, uz prava na pikove prve runde nekog od narednih draftova.

Izvesno je da će u narednom periodu biti još dosta trejdova, a najzainteresovaniji za pojačanje ekipe su verovatno Lejkersi, koji se ne zaustavljaju na dovođenju Rasela Vestbruka u svoje redove. Na potezu će biti i Los Anđeles Klipersi, pogotovo ako prva zvezda tima, Kavaj Lenard, napusti ekipu.

(O. Mijušković)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar