Foto: AP Photo/Alex Brandon

Šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević je čestitao Milenku Sebiću i njegovoj supruzi i treneru Alini Sebić na uspehu i dobro odrađenim pripremama za Tokio. 

Milenko je do olimpijske kvote došao na poslednjem kvalifikacionom takmičenju, Evropskom prvenstvu, na kome je došao do finala i vazdušnom i malokalibarskom puškom, ali je ostao bez medalje.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi u streljačkom svetu znaju da je Sebić vrhunski strelac. Rezultati koje je danas ostvario nisu iznenađujući. Jedino je bilo pitanje kada će „eksplodirati“. I to se desilo u najboljem mogućem trenutku, na najvećem takmičenju. Ova medalja je plod velikog rada i truda. Sebić je veliki radnik, mnogo trenira i taj rad se isplatio“ kazao je Donević u izjavi za sajt Streljačkog saveza Srbije.

Greške Ukrajinca Kuliša i Belorusa Ščerbaceviča su delimično pomogle da Sebić napreduje u plasmanu  finalu.

„Činjenica da mu je Milenku malo bila naklonjena i sreća, koja nije bila uz Zoranu Arunović u kvalifikacijama malokalibarskim sport pištoljem i  miksu vazdušnim pištoljem u meču za bronzu. Nedostatak sreće prethodnih dana se u današnjem finalu „vratio“ srpskom timu. Međutim, greške dvojice rivala ne bi pomogle Sebiću da on nije dobro gađao. U finalu je, kao i u kvalifikacijama, držao svoj ritam, gađao mirno, staloženo, odlično vodio meč i zaslužio odlučje“, kaže selektor.

Srpski streljački tim je u Tokiju osvojio dve medalje (srebro Damira Mikeca i bronza Milenka Sebića), ostvario još dva plasmana u finale (četvrto mesto miksa pištoljem i osma pozicija Andree Arsović u trostavu). Zoranu Arunović su nijanse delile od finala MK pištoljem. Osvojila je deveto mesto. Nedaleko od plasmana među osam najboljih bio je i miks puškom.

„Celokupan učinak naših strelaca u Tokiju zaslužuje visoke ocene. Vrlo smo zadovoljni rezultatima. Posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, na kojima ukupan učinak nije bio na nivou onoga što smo želeli i za šta smo se spremali, vratili smo srpsko streljaštvo na put olimpijskih uspeha, koji traje od 1988. godine“ zaključio je Donević.

BONUS VIDEO Sport koji nas uči pravim vrednostim i poštuje protivnik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar