Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su CSKA iz Moskve sa 90:86 u meču druge faze VTB lige.

Zenit je savladao najbolji tim dosadašnjeg dela ruskog šampionata uprkos tome što su dobre partije odigrali i Nikola Milutinov i Dejan Davidovac u dresu „armejaca“.

PROČITAJTE JOŠ:

Milutinov je bio nadomak dabl-dabla i sa 20 poena i osam skokova najbolji strelac ekipe. Davidovac je imao deset poena.

Kasper Ver je ubacio 17, a Aleksej Šved 15 za ekipu iz Moskve, dok je kod pobednika prednjačio Trent Frejzer, doskorašnji košarkaš FMP iz Železnika.

Frejzer je imao 15 poena, Tomas Ertel je uz 12 poena imai i 11 asistencija, dok su trojica košarkaša, Sergej Karasjov, Trej Tompkins i Adrijen Moerman, ubacili po 11 poena.

Zenit je uspeo da se odlepi već u prvoj četvrtini kada je ušao u seriju 8:0 i otišao na 23:16.

Foto: Starsport

CSKA je do poluvremena preokrenuo poenima, skokovima i ponekom asistencijom Milutinova i vodio je 42:39 pred pauzu.

Zenit je u trećoj četvrtini posle pogotka Šveda sa linije penala gubio i sa 58:48, da bi se za tri minuta i 47 sekundi i isteka tog perioda potpuno vratio u egal.

Ertel mu je trojkom vratio prednost na startu četvrte četvrtine, trojku je potom za 71:70 pogodio i Kejleb Houmsli, da bi bacanjem Ertela i još jednom trojkom, ovog puta Karasjova, Zenit otišao na 75:70, četiri minuta pre kraja.

Foto: Starsport

Šved je tada vratio trojku, Davidovac je nešto kasnije ukrao loptu i u kontri zakucao za 85:81, ali je do kraja u tim momentima ostalo premalo vremena, tek oko pola minuta i Frejzer je sigurnim izvođenjem penala postavio konačan rezultat.

Inače, VTB liga je ove sezone podeljena na prvu i drugu fazu takmičenja. U prvoj fazi 12 timova igra u po dva kola, svako sa svakim. Onda se dele na dve grupe od po šest timova gde se takođe igraju još po dva kola, pre četvrtfinala, polufinala i finala.

BONUS VIDEO: Dva brutalna zakucavanja košarkaša Partizana bacila publiku u trans

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar