Luka Dončić i Mark Kjuban
Foto: Screenshot Youtube STA - Slovenska tiskovna agencija

Luka Dončić, slovenački košarkaš, produžio je saradnju sa Dalas Maveriksima na još pet godine, a u Ljubljani se i obratio javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Po novom ugovoru će za pet godina slovenački plejmejker inkasirati 207 miliona evra.

Najpre se javnosti obratio Mark Kjuban koji je stigao u Sloveniju u ponedeljak kako bi sve završio lično sa Dončićem.

Najpre je počeo obraćanje na slovenačkom, a onda je pitao Luku da li je sve izgovorio kako treba.

„Hrana i vino, vino, vino, vino, vino… Bilo je prelepo“, našalio se Kjuban.

Podsetio se početka Dončićeve karijere.

„Kada smo draftovali Luku imali smo naznake da je dobar, ali nikada nismo zamišljali da je ovoliko dobar. Fenomenalno je biti u prilici da produžite saradnju sa njim, sa igračem koji može da ima karijeru na nivou ili bolju od jednog Dirka Novickog. Ponosan sam na njega. Izborio se sa pritiskom, vredno je radio i shvatio da je timska pobeda najvažnija. Učio sam od Novickog, Kida i Finlija šta je potrebno da bi se bio šampion i Luka to sve ima“, zaključio je Kjuban.

Slovenac je istakao da ni u jednom trenutku potpisivanje novog ugovora nije dolazilo u pitanje.

„Još uvek ne znam šta da kažem. Nikada nisam mogao ovo da zamislim. Oduvek sam želeo da proužim saradnju sa Dalasom, nikada se nisam dvoumio. Hvala i mojim roditeljima što su me poslali u Španiju kada sam bio veoma mlad. Bilo je teško na početku, ali lakše kada sam naučio jezik“, iskren je bio Dončić.

Mnoge je zanimalo na šta će potrošiti novac, a Dončić je ostao skroman.

„Da, velika je suma u pitanju. Ali ne razmišljam o tome i još uvek nisam kupio ništa vredno. Moram prvo da razmislim o tome“, bio je jasan Slovenac.

Prokomentarisao je i mogućnost da Goran Dragić obuče dres Dalasa.

„Da li je to pitanje za mene? Mislim da ne možemo ništa da kažemo da ne bismo bili kažnjeni od strane NBA“, iskren je Dončić.