Nikola Jokić i Luka Dončić
Nikola Jokić i Luka Dončić; Foto: Screenshot Youtube Greg's court

Posebnu pažnju u duelu Denvera i Dalasa (106:75) privukao je okršaj Nikole Jokića i Luke Dončića. Iako ne igraju na istim pozicijama dešavalo se da odigraju jedan protiv drugog, u jednoj od tih situacija je Slovenac izašao kao pobednik.

PROČITAJTE JOŠ

Povukao je plejmejker Maveriksa kontranapad, a onda naglo zastao i krenuo ka autu. Kada je video da odbrana Denvera kasni, odlučio je da krene ka reketu, Majkl Porter Junior, koji nije poznat kao sjajan defanzivac, nije mu predstavljao veliki problem. Kada je prošao Amerikanca naleteo je na srpskog centra, a nakon kontakta je uspeo da nekako proturi loptu i postigne poene uz faul.

Jokiću se ovaj sudijski kriterijum ni najmanje nije dopao, te je odmah dotrčao do sudije kako bi mu objasnio ovu odluku. Smatrao je da nema elemenata da se sudi faul, ali je arbitar imao drugačiju sliku o ovoj situaciji.

U prethodnom napadu u gotovo identičnoj situaciji nije suđen faul Denvera.

Jokić je postigao 11 poena (5/9 iz igre, 1/3 za tri), ali i uhvatio 16 skokova uz osam asistencija, pa je još jednom pokazao da je najbolji ol-araund igrač među centrima.

Postojala je bojazan da neće igrati nakon što je protiv Jute napustio igru pre poluvremena nakon udarca u desno koleno, ali se srpski centar vratio i odigrao u svom MVP ritmu.

NBA rezultati

Subota

Toronto – Orlando 110:109

Bruklin – Indijana 105:98

Majami – Šarlot 114:99

Nju Orleans – Sakramento 109:113

Denver – Dalas 106:75

Portland – LA Klipers 111:92

LA Lejkers – Klivlend 113:101

Vašington – Boston 23.00

BONUS VIDEO Nikola Jokić izludeo centra Čikago Bulsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar