Printscreen: Instagram/wojespn
Printscreen: Instagram/wojespn

Slovenački košarkaš Luka Dončić je u saradnji sa fondacijom "2K" renovirao i otvorio teren u svom rodnom gradu Ljubljani.

Dončić je na tom terenu napravio prve košarkaške poruke, a verovatno je samo on tad verovao da će dosegnuti do visina na kojima se danas nalazi. To je teren gde je „rođen“ njegov sada već čuveni step-bek šut, ali i sva magija koju sa sobom nosi. Sada je pružio šansu nekim novim klincima da sanjaju tako velike snove.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je za mene veoma uzbudljiv dan. Imam sjajne uspomene od odrastanja u Ljubljani. Ovo su moji tereni iz detinjstva na kojima sam učio i vežbao košarku. Čast mi je što mogu da se vratim svom gradu i svojoj zemlji koja mi je toliko dala i koju volim. Uzbuđen sam zbog toga što deca mogu da igraju na istim terenima i ostvaruju iste snove koje sam ja sanjao“, rekao je Dončić.

Luka je pre nekoliko dana u saradnji sa kompanijom „Air Jordan“ objavio svoj logo i nove autentične patike. Njegov logo integriše više simbola, to jest inicijale, broj dresa (77), ali i slovo „S“ koje obeležava Sloveniju.

Naravno, na centru oba renovirana terena se nalazi upravo taj novi logo. Pored toga, Dončić je teren posvetio zajednici, na kojima će mnogi mališani zavoleti košarku i načiniti prve korake.

Slovenački reprezentativac je postigao i prvi koš na novom terenu. Naravno, to je bila trojka, a za nju mu je bilo potrebno dva pokušaja.

Nakon zvaničnog otvaranja, lokalna deca su pozvana da učestvuju u košarkaškim okršajima, basketu tri na tri i raznim igrama sa driblinzima i veštinama. Za najbolje su naravno usledile nagrade, koje je lično dodeljivao Dončić u saradnji sa kompanijama „Air Jordan“ i „BioSteel“, koji su mu sada bliski saradnici.

Na otvaranju se našao i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. „Velika je čast što se Luka vratio u rodni grad i ove terene posvetio upravo njemu. On predstavlja Sloveniju na globalnom nivou i ponosni smo na ono što je učinio za našu zemlju, ne samo na Olimpijskim igrama, već i naporima u NBA ligi. On voli Ljubljanu, a grad i zemlja vole njega“, zaključio je Janković.

Plejmejkera Dalasa uskoro očekuje put u Ameriku, gde će se priključiti treninzima ekipe spremajući se za novu sezonu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar