Orlovi za Vanju: Svi dresovi na aukciji, krenula „otimačina“ za Mitrovića

Fudbal 05. sep. 202114:22
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Srbije rešili su da pomognu maloj Vanji Malović u borbi protiv SMA.

PROČITAJTE JOŠ

„Poslednjih dana Fudbalski savez Srbije i reprezentativaci Srbije su učinili puno da se čuje za Vanjinu borbu. Svi dresovi reprezentativaca Srbije sa utakmice sa Luksemburgom biće na aukciji, a sav prihod od prodatih dresova ide za Vanju. Za dresove možete licitirati na ovom sajtu„, navodi se.

Aukcija se već zahuktava, a dres Aleksandra Mitrovića u vreme objavljivanja ovog teksta vredeo je 1.000 evra.

Neko je za Sergeja Milinkovića Savića ponudio 600 evra, treći je Dušan Tadić, njegova desetka trenutno je na 525 evra, a ukupna licitirana suma sada je 4.119 evra, aukcija traje do 18. septembra u 15 časova.

Vanja je rođena 13.05.2021. godine u Beogradu kao zdrava beba. U prvom mesecu života mama je primetila da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata. Pored toga primećuje da je usporena, da ne pomera rukice i noge, ali da lepo napreduje što je i potvrđeno na prvom pregledu.

Pedijatar je primetio isto i predložio pregled fizijatra. Nakon toga fizijatar predlaže pregled neurologa gde Vanja završava u bolnici na genetskom ispitivanju sa sumnjom na spinalnu mišicnu atrofiju.

Genetska analiza je potvrdila sumnje neurologa, da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Dete ne može da drži glavicu, pokreće ruke i nogice.

Prvi korak u njenom lečenju predstavlja lek Spinraza. On je dostupan u Srbiji i Vanja je u fazi primanja prve doze. On bi trebalo da uspori progresiju ove opake bolesti.

Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma.

Terapija postoji, ali zbog same cene Vanjina porodica nije u mogućnosti da je priušti i pomogne svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi njihovo dete primilo terapiju i time usporili napredovanje bolesti.

Vanji su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma i za putne troškove i smeštaj.

Za Vanjinu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451
IBAN: RS35160600000113399451
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Gledajte Srbiju na SBB i EON platformi

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar