Luka Dončić
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay)

Nemci u šoku zbog ponašanja slovenačke zvezde

Nemački novinari pisali su o pobedi svoje selekcije nad Slovenijom u okviru kvalifikacija za Mundobasket naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Selekcija Nemačke je u nedelju pobedila Sloveniju na svom terenu sa 90:71 i tako praktično osigurali plasman na Svetsko prvenstvo, pošto imaju skor od sedam pobeda i jednog poraza.

Kako prenosi sueddeutsche.de, Nemci su ovom pobedom pokazali da će biti opasan rival na Evrobasketu, a jedna od glavnih tema im je bio i Dončić.

„Dončić, najbolji igrač Slovenaca, koji su boravili u istom hotelu sa Nemcima, takođe je proveo veče uoči utakmice prilično opušteno. Sedeo je podalje od gužve, igrao karte, pio koka-kolu i pušio cigarete. U igri je, međutim, 23-godišnjak, koji je jedan od ključnih igrača NBA u timu Dalas Maveriksa, ubrzo izgubio radost. Jer pored Vajler-Veba, koji se već proslavio kao defanzivni specijalista Evrolige, više puta ga je napao i Franc Vagner“, stoji u tekstu.

Dončić je protiv Nemačke imao 23 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Slovenija je trenutno na skoru 5-3.

I na Evrobasketu će pomenute dve selekcije imati priliku da odmere snage, pošto će biti u grupi zajedno sa Francuskom, Litvanijom Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom.

BONUS VIDEO Tehnička za Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar