Foto: AP Photo/Steven Senne

Dalas će sa ozbiljnim ambicijama ući u narednu sezonu

Sledeća sezona u NBA ligi mogla bi da bude jedna od najneizvesnijih u istoriji, a Dalas Maveriksi žele da budu ozbiljni kandidati za titulu.

Nakon što je Kajri Irving potpisao novi ugovor sa Dalasom, tim je dobio nova pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

San Antonio Sparsi su u razmeni tri tima dobili Redžija Buloka koji im stiže iz Maveriksa, Boston je isposlovao dva pika druge runde drafta, dok je Dalas dobio Grenta Vilijams.

Bivši igrač Seltiksa će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Dalasom vredan 53 miliona dolara. Vilijams Dalasu donosi čvrstinu u odbrani, koja im je baš potrebna, ali i napadačku širinu i šut za tri poena kao glavno ofanzivno oružje.

Minule sezone Vilijams je imao 39,5% šuta za tri poena, a uz to beležio je i 8,1 poena i 4,6 skokova u proseku po utakmici.

Trogodišnji ugovor sa Dalasom potpisaće i Matis Tajbul, koji će se preseliti u tim Luke Dončića pravo iz Portlanda.

Tajbul je takođe poznat kao vrhunski defanzivac, a Dalas je shvatio šta mu je najviše potrebno.

Pojačanje su dobili i Filadelfija Seventisiksersi, koji su doveo centra Moa Bambu, što može biti loša vest za Filipa Petruševa, koji za taj tim igra u Letnjoj ligi.

Bamba je potpisao jednogodišnji ugovor, što znači da se smanjuje prostor i šansa za Petruševa naredne sezone u NBA ligi.

Bambu su prošle nedelje otpustili Lejkersi, koji bi morali da mu plate 10,3 miliona dolara za sledeću sezonu da su ga zadržali. Prosečno je beležio 3,7 poena i 4,6 skokova u devet mečeva u regularnom delu sezone, ali je zbog povrede skočnog zgloba početkom marta propustio završnicu.

BONUS VIDEO „Mali, ti držiš katedru srpske košarke u Americi“: Maljković o susretu sa Jokićem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar