Cavlovic
Foto: Printscreen

Košarkaši Cibone vratili su se u trenažni proces, a direktor hrvatskog kluba i predsedavajući ABA lige Domagoj Čavlović tom prilikom je govorio o daljim koracima.

„Uz veliku pomoć državnih organa zaduženih za sport i čelnika Zagreba koji su nam pomogli da rešimo spornu platu za drugi mesec igrači su se vratili na parket pod uslovima i merama koje je pepisala država“, rekao je Čavlović.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Velić je na putu za Zagreb, ali će po dolasku u hrvatsku prestonicu morati da provede dve nedelje u samoizolaciji.

„Bio je u Hercegovini pa će nam se nešto kasnije priključiti. U svakodnevnom je kontaktu sa pomoćnicima pa se rad odvija kao da je tu. Treninzi se održavaju po propisima koji nalažu itovremeni rad najviše pet igrača. Između grupa postoji obavezna pauza tokom koje se dezinfikuje dvorana. Prilagodili smo se, nije lako, ali bitno je da smo tu“.

Čavlović, koji je ujedno i predsednik ABA lige, potom je pogled usmerio ka regionalnom takmičenju.

„Neophodno je da dobijemo šampiona kako bismo znali ko će naredne godine igrati Evroligu. Još čekamo rasplet situacije, a definitivno nam je primarno da pokušamo da dobijemo prvaka na terenu, to bi bio najpravedniji način. Ukoliko to ne bude moguće tražićemo drugi način“, rekao je prvi čovek Cibone i potom odgovorio na pitanje da li bi ukoliko se sezona ne završi Partizan bio šampion:

„Nismo išli toliko daleko. Prvo želimo da iscrpimo sve varijante igranja. To je i Evroliga preporučila“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare