Dočekani zlatni basketaši: Zasluženo smo prvi u Evropi

Podeli:

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 vratili su se u Srbiju nakon osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Parizu.

Njima je po povratku u zemlju upriličen doček u srpskoj „Kući košarke“, gde se Mihailu Vasiću, Aleksandru Ratkovu, Dejanu Majstoroviću i Miroslavu Pašajliću obratio prvi čovek srpske košarke, Predrag Danilović.

PROČITAJTE JOŠ...

„Momci svaka vam čast! Videli smo se nedavno ovde, iskreno, veoma sam srećan, duboki naklon i poštovanje, jer znam da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti… Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3×3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prvenstva u Parizu.

Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3×3 igrača, uvek ćemo da ih imamo, zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti. Jedino još mogu da ponovim ono što sam nedavno rekao kada smo bili ovde posle Olimpijskih igara u Tokiju – Savez je tu za vas i uvek će da bude uz vas, bilo privatno ili kada ste u reprezentaciji… Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu“, rekao je Danilović.

Doček zlatnih basketaša 3×3; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nakon njega, reč je dobio Dejan Majstorović kao najiskusniji član reprezentacije:

„Pre svega bih se, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji nam je tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening i da se dobro spremimo za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu… Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju“, rekao je Majstorović.

Srbija je u Parizu treći uzastopni put uspela da se popenje na krov Evrope.

Bonus video: „Zlato u Istanbulu drugo najvažnije u mojoj karijeri“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar