Nismo imali sreće sa povredama.

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke rezultatom 83:77, ali se „orlovi“ uzdignute glave vraćaju kući.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od kjljučnih detalja bila je povreda Ognjena Dobrića na početku meča koji se do kraja utakmice nije vraćao u igru.

Dobrić se prilično otežano kreće i noga mu je natečena, pa mora da se sačeka i da spadne otok.

Doktor reprezentacije Dragan Radovanović se osvrnuo na stanje košarkaša uoči leta iz Manile.

„Dobrić je imao jednu ozbiljnu distorziju na početku utakmice. Posle meča je bilo kasno i nismo mogli da zbog uslova napravimo dijagnostiku. Uradili smo mu prvu pomoć i zbrinjavanje i uradićemo skener i magnetnu rezonancu kada dođemo u Beograd. On će naravno imati terapiju i u avionu, uglavnom krioterapiju. Procenu ćemo da damo kad se vratimo u Beograd posle dijagnostike“.

Doktor je istakao da je optimista zbog prethodnih povreda.

„Kad se poglčeda snimak i kada zaustavite film i napravite fotografije položaja njegove noge, videli ste koliko to ozbiljno izgleda. On je nekoliko puta pre toga imao uganuće tog zgloba. Ja se nadam da jto što taj zglob je i pre toga bio relativno labav zbog svih tih povreda, da povreda neće biti toliko ozbiljna da nije bilo svega toga pre, ali ćemo sve videti kada se vratimo kući“.

Osvrnuo se i na situaicju sa Bogdanovićem i Milutinovim.

„Milutinov je dobio udarac u list na utakmici sa Kanadom. Imao je te bolove, pripremilo smo ga da može da igra. Bogdanović je pre meča osetio neku malaksalost i slabost, osetio se kao da počinje neka virusna infekcija. Odmah smo intervenisali sa terapija i relativno smo ga brzo doveli u stanje da može da igra.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar