Lučić blokirao Lovernja, Dobrić zakucao Makabi
Foto: Printscreen Twitter

Srpski košarkaši izveli su neke zaista spektakularne poteze u prethodnom kolu Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tri od deset mesta nalaze se Vladimir Lučić i Ognjen Dobrić, koji su malo zakucavali, a malo i blokirali rivale u mečevima Bajerna i Žalgirisa, odnosno Crvene zvezde i Makabija.

Lučić je protiv Žalgirisa imao blokadu kojom je na sekund pre kraja sačuvao pobedu 71:70, iako nije primarno čuvao Žofrija Lovernja.

Video je perifernim vidom da će Lovernj pokušati da donese pobedu Litvancima i nekadašnjeg saigrača je zaustavio na šutu uz burnu rekaciju.

Taj njegov potez je smešten na deseto mesto, mada je utisak da je zaslužio i viši plasman. Vladimir se našao i na četvrtom mestu alej-up zakucavanjem.

Tad je sjajno fintirao Rokasa Jokubaitisa i telom ga izbacio iz igre, a onda „poleteo“ na pas koji je kucanjem sproveo kroz obruč.

Najbolje plasirani od srpskih igrača bio je Dobrić koji je na drugom mestu završio fantastičnim zakucavanjem protiv tima iz Tel Aviva.

Zvezda je pobedila „ponos Izraela“ sa 76:64, a Dobrić je u prijemu lopte od Alekse Uskokovića, fintirao Dorsija i zakucao loptu u koš.

Najbolji potez kola izveo je Krist Kumađe, igrač berlinske Albe, koji je blokirao flouter igrača Valensije, posle čega je u kontri usledilo atraktivno kucanje Luja Olindea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar